英國安法控經貿辦職員|湯家驊指英國安法控罪門檻低 稱不明白強行入屋如何影響國家安全

335 回覆
11 Like 613 Dislike
都係支那好啲啦,支那又自由,唱歌都拉
仲唔返支那做支那狗?
湯家驊同一啲衝出嚟嘅奴才,真唔知定扮儍?

羅冠聰以前又做過學聯秘書長,又做過多年立法會議員
佢嘅朋友,人脈網絡,佢對香港認識同變化,了解得瞭如指掌,隨時攞到第一時間資訊
對英國政府了解香港極為重要,可以保護到在港、居港英國人,英國商家佬同佢哋啲資產,甚至對華策略

你搵人搞羅冠聰,間接危害英國人嘅國家安全,尤其居港英國人,同佢哋在港嘅投資
湯11連總體國家安全觀都唔記得
仲好意思出嚟講話爆屋唔係違反國家安全

總體國家安全觀由習近平總書記於2014年4月15日創造性提出,是一個系統完整、邏輯嚴密、互相貫通的完整科學理論體系,是有效應對新時代國家安全形勢重大變化所帶來的各種風險和挑戰的根本遵循與行動指南。

全面貫徹落實總體國家安全觀才能確保國家安全、人民安全,其核心要義可歸納為「一個總體」、「五大要素」、「五個統籌」。

「一個總體」
總體國家安全觀強調要以整體角度,全盤理解和維護國家的整體安全,突出的是「大安全」概念,涵蓋二十個環環相扣的重點領域。

傳統安全:
政治安全 、 軍事安全 、 國土安全 。
非傳統安全:
經濟安全 、 金融安全 、 文化安全 、 社會安全 、 科技安全 、 網絡安全 、 糧食安全 、 生態安全 、 資源安全 、 核安全 、 海外利益安全 、 太空安全 、 深海安全 、 極地安全 、 生物安全 、 人工智能安全 、 數據安全 。

https://www.nsed.gov.hk/national_security/index.php?l=tc&a=safety
任佢講
佢點會唔知個邏輯謬誤係邊呀

只係條友想刷存在感遮

同埋佢既聽眾係藍絲黎

只要言論係企港共立場 話比班藍絲廢佬聽食屎對身體有益佢哋都信架啦
羅冠聰, 劉祖迪等人 係俾香港通緝既人, 已經唔係普通人.
香港都已經聲明話話要追呢啲逃犯. 而英國都已經聲明過要捍衛呢啲英國國民(BNO呀 11哥) 免於傷害, ETC.

喺Michael 條底褲入面個部手機入面, 已經搵到啲溝通對話寫到明, 任務係要針對呢d dissident, 包括跟蹤, 拎資料, 影相, 甚至爆門. 已經唔係refer呢D人係隨機既無名氏. 成部手機都係相, 金錢來往等資料, 根本就斷撚到正. 就算BILL 哥話因為經貿辦出面多左示威, 都唔justify以上既行為.

只能講11哥喺雪廠街發生既事係我地常人想像唔到既事.
問題係ETO比錢

夠唱歌舉白紙低?
唱歌同唱錯國歌都會危及國安
入侵人地物業就唔會
湯渣低級紅?
你條傻鳩以為用紅底大字就好有道理咩
解釋吓eto點解直接用自己ac轉錢請個鬼佬做嘢先吠啦
播歌都可以
點解爆門唔可以
關你撚事咩
上頭叫左收聲
唔敢覆你
英國內政不容香港說三道四
任何政治操弄都不會得逞
奉勸中方港方先解決自身問題
推上去推上去
好意思話人門檻低
大舉出動拉呢類英國國安法嘅po

然後去第二度駁嘴推po上熱門
都費事講到特首法官呢D,你淨係跟個喺香港冇實職嘅人大代表吖,會點死法?
湯大狀係唔係仲未話去唔去英國?
在美國,入人屋企,子彈都有得食.
搞細路女,唔使坐,係中共黨員福利.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞