英國安法控經貿辦職員|湯家驊指英國安法控罪門檻低 稱不明白強行入屋如何影響國家安全

335 回覆
11 Like 613 Dislike
入人屋企從而…….從而…….從而…….從而……從而影響國家安全
唔明講漏咗地區都影響國家安全
強行入屋冇犯國安法,唱歌就犯國安法
成個政府完全冇否認過條友做嘅嘢係政府叫做,只係spin去呢單嘢只係好小事,冇影響英國國安

查實只要係他國政府落order叫人喺另一國做犯法嘅事已經可以影響國安啦,香港政府同其他人嘅回答其實已經認咗

有啲人仲話叫政府提供法律援助,如果你係老細,你個下屬比人告老強,你會唔會幫佢打官司先
咁你又啱
佢講到強行入屋係一件好正常唔違法嘅事咁

英國佬可能心諗
海外官方勢力課金比本地人犯法
咁都唔應該係國安?
咁唱一句歌詞,講一句口號就影響到啦?講笑話果然要自己唔笑先得
唔明點解成日向別國內政說三道四
英國上升到同香港國安法同等層次?
咁唔係大家都可以保護國家安全咩 係一件好事黎
唱首歌都會分裂國家啦
照十一哥嘅邏輯咁當年嘅唐英傑案都可以只係個電單車司機不小心駕駛,咁點解嗰單又可以提升至國家傷害嘅層面而今次又唔得呢??

收買公職人員沖擊英國home office點樣唔屬於國安呢
一句講曬啦
秘密警察 海外執法

有曬過數證據,有曬犯罪嘅對話/片,咁樣好明顯係挑戰緊人地國家嘅主權啦
今次英國佬明顯就係想屈禾哋中國香港人
係我就唔忍 直接開戰喇
笑死
有人幫外國政府跨境執法,咁都唔係國安問題?
死鬼佬係度搞事,好彩中國香港仲有湯同胞
湯X華唔止入屋…仲入埋窿添…入窿都唔會危害安全…有戴安全套嘛。
咪理人地內政
衰11 會唔會影響國家安全
睇左咁多人評論,葉劉真係好好笑 件事捉到應,揚到咁都仲要死撐。外交部唔出聲好心依幾個柒頭唔好爭住出黎鳩叫喇。
你強行入屋係因爲打劫、強姦就話姐
家下係外國勢力因政治因素侵入英國國民私人地方
指桑罵槐,唔好以為我唔知
可能係如文正賊
要對「內」有統一口徑嘛
咪屈英國亂咁告囉
人地告人,一野出曬所有證據比大眾睇,而某個政府告人,乜d指證又塗黑哂,連個疑犯都唔知自己比人告乜同懷疑d乜

人地查到過數成差唔多十萬又比曬證據係咩地方比錢,而某地查到捐款比某組織得果幾千蚊但又死都唔肯公開講係咩組織比錢嘅,都叫人地係外國代理人

人地就隨便保釋,某地就唔比人保釋硬坐2-3年還押

人地果d叫陽光施法,某地果d叫黑箱作業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞