高回贈信用卡討論區(開放中資卡)(15)你登記左promo未

1001 回覆
1 Like 14 Dislike
Reg 唔到HSBC個travel guru 想問下去旅行海外簽賬有邊張卡好用?
經trip買ANA機票出咗ANA tsimshatsui.. 冇計到狂賞
係咪跟你登記張卡
Sogo 換里數好似要手續費?
呢個時候問有D尷尬,因為中銀狂賞派下個月就完,同埋cheers個terms七月完,唔知之後會點
假設佢條款不變,cheers再食狂賞派係唔錯的選擇
再唔係恆生travel+,不過佢7%國家回贈範圍係$6,000-$7,576,範圍太窄(5%國家的話就差唔多$11,000)
主卡用cheers/icard就得,draw其他卡的分都唔會有手續費
應該會計網購旅遊狂賞?
即係我主卡係cheers, 我換里數時用埋chill同大媽鑽嘅分換,都唔使收手續費?
75000積分?
佢話派左積分,可以換5000里
信銀個app點用face id 登入
搵極都搵唔到
*設置Face ID登入
出咗tsimshatsui 應該冇計到網購
出地址其實唔關係唔係網購事
大把網購返單照出地址
不過計咗數就係差嗰單 係咪要搵CS
請問大家知唔知 Cheers VI 網購用外幣結算,計唔計海外簽帳10X積分?

係咪每月上限$25000直至7月31日?

搵CS比supporting正路都追得到
網購唔計海外簽賬
但係中類別的話計網上簽賬
親測過網購外幣係食到cheers 本身個10X外幣

同賞世界個definition一樣, nonHKD就得
sor,我以為問緊狂賞派
如果係 cheers 本身 10X 就係計的
恒生新果張 travel+ 好差,要設下限6000
但個上限又唔係比下限高好多,果然恆生作風都係出垃圾卡

黎緊租酒店都諗緊開邊張卡好
返單係hk呢
未試過呢個case
要等其他巴打report
淨target agoda,trip.com果d既話一定wewa屌打
但年cap得55555
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞