高回贈信用卡討論區(開放中資卡)(15)你登記左promo未

1001 回覆
1 Like 14 Dislike
唔知我個實測套唔套用呢度
快餐app用cheers Apple Pay畀錢 最後無計網上狂賞 問返CS回覆係唔會當狂賞只會當餐飲
如果要食網上狂賞要入卡號碼去畀錢
CS一定講錯野
條款話明網上狂賞計apple pay
合資格 本地 實體店簽賬 、合資格海外實體店簽賬 及合資格網上簽賬包括透過流動支付包括 BoC Pay 、雲閃付 App 、 Apple Pay 、 Google Pay 、 Samsung Pay 及 Huawei Pay 所作之簽賬
想問一問Cheers card VS 係咪過左7月31每個月最低消費要5000。個5000會唔會好似狂賞派單筆消費過$500先計
唔知8月續唔續豁免$5,000
照目前條款理解係唔使每單$500
我就係怕左呢樣,所以每次入卡號食老麥,熊貓,袋鼠,已經背到自己卡號
唔係有人實測左照計咩
肯定照計,所以只係計漏左,而且唔關係咪apple pay事
申請番張sogo囉應該就唔會cut
sogo至少去到今年年尾
都係個句,中銀三寶都玩左咁多年,應該唔會cut既
個boc pay係只限銀聯?
yes
有quota就可以帶多1個?
條款係計,但有時會計漏,因為有人手成份
之前雙大快餐店係計唔到,但之後有修正。
我1月幾乎日日都用cheer apple pay foodpanda
雖然唔係完全計得返哂佢出個分,但幾肯定有計
否則個分會差好遠
我仲以為就算有QUOTA都只可以帶一個
睇到 payme email 先醒起可以用 payme 交政府賬單
但係一個月得$1000 (唔計大貓卡另外$2000),三個月$3000,未必夠交差餉+水費
想問下中銀信用卡交保費有無回贈?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞