高回贈信用卡討論區(開放中資卡)(15)你登記左promo未

1001 回覆
1 Like 14 Dislike
Wewa可唔可以有6%
唔係QR code應該唔得
問CS查數
可能計漏左,成日都有人話計漏
啱啱申請咗張富邦,諗住去日本用,唔係好睇得明個上限,有冇巴打大概可以講吓即係我喺日本簽幾多錢港紙就爆?
唔該巴打,你真係好熟中銀卡
既然係咁想問多個問題, BOC play青年卡消費食唔食到5% ?
https://www.fubonbank.com.hk/tc/cards/bonus-points-program/extra-reward.html#box-tnc
富邦白金?
佢係基本5X+海外簽賬額外5X
基本5X積分每月上限係信用額三倍
額外5X積分上限每月80,000分,即$16,000 (5X積分計);去到年底最多額外240,000分
所以上限幾多要視乎你信用額幾多,如果你信用額唔夠$27,000,你的簽賬上限就係信用額*0.6,信用額夠$27,000上限就係$16,000
可以,但係in-app boc pay會當網購而唔計 (例如大快活)
感謝
呢幾個月都有人回報交租照計
但係mmpower條款只係去到六月,七月之後係未知數
咁我覺得可以打去問下 上次接線cs好有禮貌我好中意臨瞓前打電話去 容易有人聽
chill card google play課金當左5%?
又係計錯數要追
有無巴打係大陸生活開
究竟allipay, WeChatpay定雲閃通用d
box pay係大陸用唔用到
係大陸生活一定係大陸版微信支付最通用
連帶應該香港版微信支付其次
全部都當
即係其實支付寶都唔係最通用?
其實個碼係唔係通用
即係人地渣wechatpay
alipay比唔比到錢
實測wewa銀聯係台灣7仔係用唔到
拍左2次卡扣左數但係店員都話唔得
大家小心中伏
香港版微信支付有信銀大灣區雙幣
微信還微信,支付寶還支付寶,兩個唔通用
最通用一定係微信支付,正規商戶應該都收到香港版,係個體戶個D未必收
我見we hatpay話國際信用卡200以上收3%
銀聯其實算唔算國際信用卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞