南早證劉細良假稱幫陳橋賀壽免費取版權印書 估計獲利150萬

187 回覆
80 Like 20 Dislike
幾十萬啦
食咗人版稅,咪差唔多

黃KOL: 賤種黃饅頭真好吃!

出嚟打劫咁大風險唔係包成功所以打劫應該冇罪
咁蝕抵點解仲出書呀
我講出書,你講渣槍做乜鳩?老實講我係劉就唔出囉
打劫風險高,但回報都高,但出書回報可以相比打劫?
你用非牟利嘅理由呃人版權我話知你賺錢蝕錢都係仆街啦屌你
我就係想知,因為我睇好多文都話出書唔賺,係求其他野。
利申:尊重產權,但依單野好似死無對症。
南華早報又出嚟講,陳橋個大女又出嚟講,陳橋啲老朋友又出嚟講,記者訪問埋又出嚟講

咁都要死無對證

係咪要問米叫陳橋去返人間先叫證據
咁佢如果真係呃人版權當然係仆街
但我只係想問用陳橋個名出書係唔係一定賺?
咁有證據就得,劉細良自已應該公開道歉同還返所賺同賠償返比人地個女
香港有幾多人會買丫呢D書...香港出書跟本夕陽行業+小眾..
旅遊書都無人會買啦..
加上呢本野成本都唔平..
有人肯繼續出版已經好好, 將歷史記錄留傳落去....
好心唔好少少事放到鬼咁大...
都話個重點唔係賺唔賺錢係人哋偷嘢

點解你哋咁鍾意將個重點講成賺唔賺錢而唔係偷野本身???

佢賺錢與唔賺錢會影響佢嘅罪孽咩

現實嘅劉細良做法就係隱瞞慶祝90大壽呃版權呢個factor,走去呃大眾,話自己有版權仲要屈鳩講真相嘅人係國家機器
當日連燈仔瘋狂狙擊大J
而家都係睇定啲
鮑偉聰幫佢老死發聲未
唔明點解徐少驊會上返位 印象中由咩死士已經係廢人一個 聲大大冇貨賣嗰隻
又黎扮傻定扮唔識聽香港話????
呢位菠蘿雞死士縮沙一件事,

不過今鋪睇佢還刀同黐食又幾撚過癮!!
記唔記得世良講過同三中商反目
當時積壓左大量書,大家都知書籍保存成本貴,去書展平價放都要場租

西涼又係話自由訂價,最後又係屌人比得少
點止口罩蓋事件

一涉及錢銀野兩公婆就好似變另一個人
直覺佢地又係對屋企隻狗好過對人嘅物種…
以欺騙手段去保留文化記錄
巧取豪奪 都幾扭曲
大字紅字就一定正確? 死開啦,傻仔
辛苦曬細良國父去搶藍屍狗野做保育
呢單野本身好易補救,話用陳老師名義捐錢就得,再叫中間人幫手調停下, 陳老先生的家人絕對唔再追究了

但世涼老婆不得了,出身好勁睇唔起人,夾住西涼唔會比西涼認衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞