apple發佈會Apple 5 月 7 日晚上 10 時 (2)

601 回覆
4 Like 20 Dislike
其實就算用mac又有幾多個用盡,得罪講句如果你地口中所謂mac多d機會用盡係excel word pdf果d,其實m1都夠用有突,iPados係垃圾但同用唔用盡粒u冇關係,如果你係剪片執相畫畫,iPad pro係可以用盡到粒u
好奇問,64GB 其實夠唔夠用
但而家部ipadpro 貴過macbook air
我覺得你用價錢講買macbook air 仲好冇問題,但唔明用唔盡粒u依個論點,用唔用得盡係關你平時做咩,多過用咩os事,你平時只係打excel word嘅話,你砌i9 4090都係用唔盡而mac機唔會預佢打機,更加唔會成日出現mac用得盡,ipad用唔盡粒u嘅情況,最講嘅係剪片,但剪片嘅人多數投訴ipados app 比人奄左某d功能多過話用唔盡粒u
No 睇 YouTube 貓片
我好理性,唔會買full leather case
仲會用Mon 貼
無興趣 Macair
Laptop 我用 windows
行4090 i9 96gb RAM , 8TB SSD 都唔知幾過癮
應該只係講佢原廠嗰個冇需求
齋上網睇YouTube都得嘅

Apple on99又唔重點同人講無咁易發熱 同act like extended battery

未check清楚發現個前置鏡頭有問題
好彩佢肯換比我
而家換左部128 m1 5g 4600蚊
用落冇咩問題,希望keep住用多幾年
用左幾年當charging pad(3d print左個支架)+尿袋
夜晚而家有stand mode
不知幾好用
成舊野好滿意
Air 好抵,4199 有m2, 同pro2022規格差唔多,又比ipad10貴少少,ipad10 最少買256g都3799,上air 有128g都係4199,正
我用緊12.9 M1覺得完全無需要換機
用緊2017年ipad pro 12.9吋 A10 cpu 即係果部,
諗緊換air 好定 pro 好?
我驚air 無左promotion 會唔慣
知唔知蘋果店幾時有display?
邊度抵
冇LCD
冇promotion
小左兩個speaker
唔support usb 4
係粒chip升級左,根本就係舊ipad pro閹割版黎
佢咪用lcd囉,同pro2022一樣,其他我又唔覺太特別,$4199有m2用,超值啦,夠玩幾年
pro係miniled 120hz
air led 60hz
請問邊度4199 可以入手?
Education 到買,搵下讀大專朋友幫手就可以
5月15日
仲要所有配件全部用唔返
筆、鍵盤 加埋又要4千

你叫舊款用家點用俾錢upgrade ,根本唔係割韭菜而家趕客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞