apple發佈會Apple 5 月 7 日晚上 10 時 (2)

601 回覆
4 Like 20 Dislike
Samsung Galaxy Tab S9+
Bravia 9用返MiniLED
Bravia 8用LG WOLED

SONY 2024年以LCD做旗艦電視
係,一係用Pencil 2插USB-C
其實最麻煩係eSIM
上台依家得一間艇仔台唔限機身

3/CSL/SMC/CMHK一見iPad,去到counter已經唔俾

儲值卡又貴,得3 DIY或者垃圾lucky
本身用緊10.5,m4 pro太貴諗緊換唔換air

但上網compare都係輸粒cpu同wifi 6E,部機成7年前,當年真係黑科技黎
10.5如果今日都未有白霧你已經要買六合彩

轉Pro 256,本身你要4 speakers
否則一睇片聽聲已經有出入  
咁係sony on9 姐
iPad Pro 11 M1 補5000可換ipad pro m4 ,換唔換好,就咁睇分別好似唔係好大,定係等人測個Mon 再算
我都係咁諗,如果換air聲音左右出應該一聽就有分別
Android都唔重視平板電腦的使用者體驗
UI 差到爆
出咗實測先評估
但SONY咁有信心就即管睇下

如果真係得,Apple依啲就係重覆緊10.5錯誤
我都係同你同model
我就唔會換
一來仲好順
可能電量會輕輕差少少
但如果買新ipad pro就要放棄apple pencil同magic keyboard等等
真係冇咩意欲換新機
eSIM. me / 5ber
好彩一早買左m2 iPad Pro

見到oled 眼痛mon 得啖笑

剪片我會用返部m3 max MacBook Pro
買俾呀媽煲劇,好似ipad air 5都夠
但見ipad air 6個價又同ipad air 5差唔幾
勝在粒u新dd

唔知點簡好
煲劇4GB都夠
refur Air 4都好順

分分鐘周圍都有人放二手keyboard同筆
到WWDC的時候
啲人又問點解冇新iPhone 㗎

想買部iPad 俾幼稚園小朋友睇片同電子書用
iPad 10 定iPad air 先夠用?
配筆,插USB-C最後只會唔知支筆飛咗去邊

所以要筆就Air
就咁就10
Ipad air 13 or 舊版ipad pro好
唔介意用2手
舊iPad pro
四speaker同120已經贏曬
原來Pro 仲唔聲唔聲cut 左個鏡頭同埋mmWave
舊apple pencil應該可以兼容?
本身都想配枝Apple pencil俾佢畫畫,但驚學壞手勢搞到唔識用畫紙
11同12.9 勁難揀 平時大多數屋企用 有時會帶出去cafe同帶去旅行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞