apple發佈會Apple 5 月 7 日晚上 10 時 (2)

601 回覆
4 Like 20 Dislike
8000 iPad Pro 有幾貴
你自己usecase唔洗買pro咪話貴
有咩use case係唔等m4 macbook會好d?
其實睇spec ipad pro個mon好靚,就咁睇光度勁過哂市面上所有oled電視
電視會唔會考慮用返crt mon
發佈會介紹用iPhone 拍片,iPad睇
真係想知邊間製作公司會咁用
又或者邊個客會比錢呢種公司
有冇行內人講下
apple
不過拍完用ipad俾導演即刻睇就無問題嘅
重係60hz
任何要用筆既apps都係iPad >Mac

畫畫/notes/ e whiteboard
呢個問題有左好耐

證明呢邊 只有畫畫既先會知

http://b23.tv/6i1SKZC
呢個問題有左好耐

證明呢邊 只有畫畫既先會知

http://b23.tv/6i1SKZC

上邊覆錯
入面都有教啲折衷嘅方法呀
唔知新筆有冇改善到
加多少少買到vision pro
係, 正仆街.
我用左一個月買左mon貼就知
但mini size正好多先keep住用
唔剪片,A14都夠用(如果8GB RAM)
唔係MDM仲用10?
其實最少M2 Air
係咪confirm 咗ipad pro 用唔到apple pencil 2? 如果係都幾撚仆街

同埋點解要cut 咗插sim card, 你又唔係要防水
冇SIM,得eSIM
應該純粹係想cut cost. M4 嘅N3E平過 M3嘅N3B
一樣大把人買
你當apple fans 流架?
部A12Z 256翻新ipad pro又可以用多年
Ipad 剪片姐係玩9自己個file management同multi-tasking咁差,幫自己增加難度,買MBP好過啦。

呢部iPad應該得professional 畫畫嘅人有用,呢類人占小數。

其他人理論上買翻M2/M1應該都夠做,不過大家都係見有新買新,其實9成人用唔盡佢啲CPU GPU power。
oled 同薄左同camera 置中有吸引力,但唔值2000$
最薄既Apple product 唔係信仰之布咩?
你係應該買android
Air分分鐘下一代都無120Hz
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞