MC張天賦終於要上大陸開演唱會了!

482 回覆
756 Like 73 Dislike
成日話以前香港明星個個垃圾上到去都紅
係嘅就唔洗上去只識食老本啦,好似以前跟周星馳個班咪又係做返以前啲野黎食老本,又唔見作地可以拍新嘅大制作,當大陸啲人on9咩
個情況好似日本有啲以前拍拉打,咸蛋超人嘅,不斷拎返依樣野周圍去台灣香港韓國東南亞出show.唔通佢地喺日本紅咩
夠啦,佢地推到肥姜咁紅代表香港,其他人見到就認定香港人品味差
佢地駁唔到所以咪成班係度刷負評囉
你睇下鳩蛇講句公道說話幾撚多負評

MC張天賦終於要上大陸開演唱會了!
https://lih.kg/kLekhT
呢班撚樣最叻叫人哋唔好做中資公司 心諗你養我呀
根本鏡狗既紅完全冇代表性
一來紅不過羅湖
二來人氣太小眾,歌影視冇一樣hit
三來做唔到後生仔女既偶像

望下香港演藝史咁多年有咩頂流藝人會係咁
畀班阿嬸阿婆推啲垃圾當香港巨星真係不知所謂
間場時記得講国語
鏡狗大陸市場咁撚大都紅唔到上去
證明垃圾成點
會有班廣州仔喺台下面大嗌
講粵語吖!!!
講粵語吖!!!

佢最緊要係唔好中英夾雜
唔係上面班垃圾會詐形
對外國人黎講唔重要,總之4月30日咁多人喺街祝佢生日就夠
鍾意得鏡又點會係黃
有代表作,演唱會新聞上埋外國(阿mo )
的確有唔少人覺得支持鏡狗就係抗爭緊
所以想當年有幾多人反鏡都畀人屈五毛藍絲
要講說面語
Viu 咪中資囉
其實mirror 去唔到大陸搵食
主要係佢地扮黃, 已經被大陸人認定係「港獨團」

如果mirror 一開始係表態 做護旗手, 中國一點不能小
家陣已經係大陸周圍開緊show
無撚扮過
黃絲眼中viu係黃㗎夾硬畀個理由自己
而家一樣都係屈人5毛藍屍
你問親班鏡嬸鏡黃又點會代言金拱門,hsbc同美心
佢地就會hang 哂機
連最紅既肥姜都係番大陸做星輸左先番香港參賽
班姜嬸又見唔到
搬龍門鏡嬸最叻
比港豬更恐怖嘅
就係一邊追奶共偽人一邊催眠自己仲抗爭緊嘅港豬
大陸人起碼會大大聲咁話自己係撐政府
算係一班真小人
但香港呢班偽君子真係
有呢班鏡嬸真係直接移民離開香港好過
無得救
不嬲都覺得大陸人比香港更真,起碼佢地擺明唔撚同你講民主自由,總之我中國人就撐中國,撐中國政府你吹呀
但香港就把口講民主自由,實際仲獨裁過共產黨
ok嘅係太炫技,大陸style
佢地直頭破壞緊香港流行文化
好既唔支持,支持埋啲出左香港冇人識欣賞既垃圾
🪳又屈黃歌
當年仲吹奏鏡狗係咩本土文化人添
依家人地MC上大陸搵食,幫手宣傳廣東歌,推廣香港流行文化,做埋佢地果份就係度酸

又要扮黃唔稀罕大陸市場但又要上小紅書微博同班大陸人駁咀鏡狗點好點紅
你話撐鏡狗既人有幾犯賤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞