MC張天賦終於要上大陸開演唱會了!

482 回覆
756 Like 73 Dislike
想睇PR點講
Eason 去到武漢都唱廣東話啦
係咁先啦本身都係啲鳩歌,係香港人夾硬將佢理解成移民潮啫
鏡係賣樣 但係大陸求奇拉個18線偶像都靚仔過成隊 又唱得過成隊 佢地點紅呀
鏡邊有樣
人地係賣黃 努力 善良 孝順
冇話佢唔紅
但嗰陣好多人吹到佢係天王巨星咁
尤其是野狼disco嗰排
點都未紅成咁
但諗返supper嗰條怨婦片
真係想嘔
都係幫唔落
佢唱傾城真係難聽
d女女好鍾意話
我聽歌啫
人品係點關我咩事
總之死都唔認自己雙重標準
呢啲嘢各花入各眼
我真心覺得佢唱歌唔好聽
灰姑娘唱得仲差過梁詠琪
賣樣

正如李克勤咁
mc係咪mainland china
係大陸拍劇係講背景
就好似景甜 初初出道果陣, 無乜人氣, 但已經拍好多大劇, 因為佢背後既金主勁
所以拍到大劇, 唔代表紅

想知道紅唔紅, 就應該開返場 演唱會/見面會 之類
睇下有幾多觀眾入場, 觀眾數量可以睇到一個人 紅唔紅
一係就拍電影, 睇下票房幾多

大陸好多所謂大明星, 網絡打手 吹到好紅, 頂流
結果拍套戲 變票房毒藥
大陸偶像

如果同大陸偶像比較, 我覺得鏡 順眼好多
因為連登仔要自我安慰自己啲濕鳩明星上到去都大紅,想笑人地品味差
好笑嘅係 香港而家紅嗰啲大陸人反而睇唔起 甚至恥笑
我分唔到到底香港品味差定係大陸?
跟住佢地就會話係大陸人品味差先,唔可以作準喎,總之大陸人先有問題
但劉俊謙同Jeffrey 又無被大陸人笑,個龍門唔知點搬
依家個風向係想推向有香港歌手係大陸紅到,俾多啲大陸人聽到廣東歌都有問題呀
你望下廣東歌post入面班撚屌就明

當初吹奏鏡狗果陣就乜乜柒柒本土文化人,帶起乜鳩香港樂壇
見人地MC依家上大陸開show少人屌,自己隊垃圾鏡狗就紅不過羅湖,冇得上去呃飯食就咁多野講
見到呢啲酸到出汁既留言就知成個post都係鏡狗粉係度圍爐
鏡狗出左香港就畀人恥笑,完全零海外市場
咁你話呢
咁劉俊謙同Jeffrey 點?佢地北上宣傳大陸人都讚佢地靚仔架喎
連登出面都係咁樣
我覺得係啲網媒為咗流量所以先至作大
香港又唔多人留意大陸娛樂圈所以咪咁多人信
你都識講係古惑仔,marvel 全球爆紅,咁唔通入面啲配角都紅到仆街咩,咪只可以食老本,紅嘅就北上拍新嘅大制作,唔係香港狗屎垃圾上去都紅,係大陸市場大,可以上去拍吓濕鳩野都夠食
大陸係主流嘅品味差
香港就鏡粉品味極差其他叫正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞