MC張天賦終於要上大陸開演唱會了!

482 回覆
756 Like 73 Dislike
淨係可以同香港人圍爐真係幾肉酸
我成日都講廣東省入面大把人識廣東話
連呢班人既市場都吸納唔到,作為所謂本土文化人,又帶起乜鳩香港樂壇既鏡狗對香港流行文化有乜撚作為?
淨係識扮黃呃埋啲阿嬸阿婆棺材本,幫香港演藝趕客

要幾弱智先會支持呢班垃圾
Viu 快啲渣乾渣淨班所謂死忠
今年薑逼灣夾埋路人已經少左好撚多人
仲要有唔少應該係收左錢扮fans

Viu俾咁大舊錢出黎推鏡狗上美國電視台同NBA
但對走出香港市場冇任何幫助,仲要畀人當笑柄咁睇
鏡狗只有一路行,就係繼續呃班香港鏡嬸鏡婆棺材本
唔會有第二條路
你講嗰三個已經好過而家唔少新人啦
都仲未計近十年大陸人識既港樂 大多數都係出自tvb

啲偽人一代不如一代
聽完依家啲viu系垃圾歌手
呢3個算天籟之音
當香港係condom
聲你話有配音
所以咪話上大陸拍劇對佢黎講藉數囉,改唔到嘅野可以有配音(假如去到)
咁佢依家喺香港拍咪係最好囉
又唔使配音、唔使演技、唔使減肥
但係又有觀眾
係,咩都唔洗,唱歌咪嘴,就算被踢爆都可以屌觀眾
跳舞fing 吓手就得
其實佢一啲都唔靚同埋覺得佢好造作
其實我唔明佢邊忽靚仔
你老母就屍呀 屌你老母藍屍
上大陸搵錢就係紅底藍絲
自己上大陸俾錢人洗就係抗爭
笑到我仆街
之前唱隻小心地滑又幫佢無限ff
好撚心啦
有撚人識咩 天賜5
薛凱琪同鳩柏豪無人識喎
除左廣東人
古惑仔大陸同台灣都紅到仆曬街
救命
2019台北開一場 仲要林口體育館 唔爆都叫紅到仆晒街?
大陸人係知佢邊個 同紅到仆街係兩回事喎
成日話大陸人鐘情香港藝人
其實咪又係得四大天王 gem呢d
其他根本只係有得撈下 同真係好撚紅根本兩回事
小明係慘 但supper moment上埋大灣區回歸晚會 出埋歌賀回歸喎
唔好拎小明同佢地一齊講 借D意想洗白
香港冇晒年輕演員
佢身高1米8,又有演技,算唔錯啦
不過份人幾假
話自己想生活喺冇social media嘅世界
但IG鬼咁活躍條條賣廣告,套戲一上仲即刻開bilibili小紅書微博
由好感變反感
其實咪一撚樣
分黎做乜
有啲人鍾意誇大佢哋紅嘅程度係真
尤其是的士陳
但係呢班人咁嘅料都仲有得撈就已經夠癲啦
佢哋有料嘅就唔會香港台灣都冇人睇
張敬軒都快啲上啦
或者人地無封殺到你
的士陳係紅 拍到鵝廠既劇都好難唔紅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞