[直播?][新手] DIY動鐵耳機比女友

340 回覆
437 Like 7 Dislike
其實headphone貴 唔係貴起最後調音部機到咩?

整左岀黎唔使調音真係work?

一開始電阻電容嗰陣已經調左音 不過無個人特色就真既

電阻電容係咩值 , 利申 : 新手

電容用2.2uf兩個 電阻10ohm

電容串聯駁29689
電阻駁22955

其實係點決定d value?

電容串聯駁29689
電阻駁22955

btw thxxxx for sharing

電容串聯駁29689
電阻駁22955

用機test 睇下個frequency cruve係咪你所想既 跟住當然係試聽 然後就可以mark底 我鐘意3頻平衡得黎低音要一粒粒

電容串聯駁29689
電阻駁22955

用機test 睇下個frequency cruve係咪你所想既 跟住當然係試聽 然後就可以mark底 我鐘意3頻平衡得黎低音要一粒粒

curve
用樹脂殼, 做雙導管都唔難, 仲好聲d ,又可以搞下artwork

Btw 我岩岩睇翻巴打你之前個post 堅勁

啱啱翻到屋企 好攰 驚專注唔到 聽日先再整
用樹脂殼, 做雙導管都唔難, 仲好聲d ,又可以搞下artwork

今日又裝起一對
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/08/23/230932_ca5798b21cc97bcd44b710bf4901967f.jpg[/img

今日又裝起一對
[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/08/23/230932_ca5798b21cc97bcd44b710bf4901967f.jpg[/img[/url]

整公模係咪相對會貴好多?

緊係公模平d

緊係公模平d

平過我呢個做法?
一開始我覺得個模個樣唔靚 尤其係除左望 所以無研究過點整

緊係公模平d

平過我呢個做法?

自己整殼要有uv燈,樹脂,琼脂,模具, 樹脂清潔液,一套鑽
長玩就會平過買現成殼, 只做一兩對玩下就買殼平d
強帖留名
Lm
無呢位巴打咁勁,

我都試過DIY
搵隻se215重新打磨,調色上油自製水貼拋光
換埋comply靚綿,親手十字織左條線
成套送比女友

btw手已分
無呢位巴打咁勁,

我都試過DIY
搵隻se215重新打磨,調色上油自製水貼拋光
換埋comply靚綿,親手十字織左條線
成套送比女友

btw手已分

佢當時咩反應? btw 巴打不要太傷心 好男人一定會遇到適合自己既女
各位巴絲 我翻緊屋企 沖完涼繼續整

繼續Live 岩岩我已經將兩粒單元解焊 拎一塊新既電路板再黎過

如果有巴絲想知點解焊我再講
留名學野
呢個電路飛線會方便d

焊接三步
火酒
焊錫膏
上錫

焊掂一粒22955

焊點非常飽滿 肯定無虛焊

用雙面膠紙黐埋佢地 大家可以睇到粒29689究竟係有幾細粒 所以真係要極小心 如果唔係整爛就又無百幾蚊

今次黐得更加靚仔

黐完之後成架坦克咁 非常靚仔

講多無謂 駁條耳機線睇吓有冇聲先

因為有兩個單元 如果想試係咪兩個單元都有出聲嘅話 可以先um住兩個單元然後逐個逐個放 會聽到明顯大聲d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞