[直播?][新手] DIY動鐵耳機比女友

340 回覆
437 Like 7 Dislike
樓主可唔可以share下參考左咩網
大家想我點教?
一係我留低tg?
大家想我點教?
一係我留低tg?

開班教 位位收$300 好多巴打冇咁多精力自己買咁多零件工具

唔係
樓主可唔可以影隻辣雞
我幾隻頭都係新果陣好敏感咁溶到錫
用多幾次最尖個位就溶唔到 用錫紙磨過都唔得

用完有無清翻d錫先熄?
真心覺得樓主勁
有冇興趣開班教巴打整?

點開班

如果有巴打想玩下入門動鐵 我幫佢整個就得 還掂我買多左料

報名

報名想學

報名想學+1
d 聲大概似咩level 既耳機?

話說我X-Ray左自己個耳機睇吓有冇斷線
有冇巴打幫我睇吓係咪斷線
跳線好似怪怪地咁嘅

繼續Live 岩岩我已經將兩粒單元解焊 拎一塊新既電路板再黎過

如果有巴絲想知點解焊我再講

想知 仔細好 乜都唔識

跳線好似怪怪地咁嘅

聽唔到?

似425同535之間 低頻都係爭dd咁

我平時係整個second order high pass filter俾22955
個低頻個質同量都贏好多市面上既動鐵

我平時係整個second order high pass filter俾22955
個低頻個質同量都贏好多市面上既動鐵

可能我聽慣530 低頻算多 聽翻嗰個覺得爭d

跳線好似怪怪地咁嘅

聽唔到?

經常接觸不良
去電路板響淘寶買?
有無lin
真心覺得樓主勁
有冇興趣開班教巴打整?

真心想學

求料link

試下用紅色filter 我覺得低頻OK

最後加埋之前整既牛仔耳機袋 勾埋個爬山扣 就大功告成 多謝咁多位既支持

想問樓主耳機袋個牌仔係咪自己整?係銅定鐵?幾厚?
巴打點調音?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞