忍撚夠,同我叫曬九巴公司做嘢嘅即刻入嚟!

264 回覆
40 Like 1242 Dislike
其實係咪有咩內部守則,要求車要等離隊超過1米/2米/100米嘅乘客?到底點解次撚次啲車長明明見撚住條友仲有幾里路,都唔撚肯開車逼成車幾百人等一條仆街?係車長心理變態定九巴公司政策冷血?

搵人解答🙏🏻同埋幫手推到九巴要出新聞稿解答🙏🏻
等多一個又要等埋另一個
放1800洗杯執野等lift行去巴士站1825好合理
74D?
唔係,九巴個投訴冇用嘅,有用啲司機就唔會咁串。
好耐之前有fd屋企人做九巴司機
好似真係有指引一開咗車離站就唔停得車
佢成日話肯停嘅司機真係好好好好好人先停畀你
因為有咩事樓主依啲西客又唔會幫佢食
不過唔知佢講真定假
家下報站時間都OK,
你早10分鐘落去會死咩

你話鬼車就屌佢啫
等我巴士佬嚟答你啦

1,真係睇唔到
2,巴士佬真係心理變態(咩行業都有)
3,某啲線/站不停有人追車
4,個站排哂隊,阻住後車上落客
5,某啲站好難出,閂咗門有好時機就快出
6,趕食飯/收工/急屎急尿

老實講,我自己算係一個好心嘅巴士佬
就係因為我個好心,試過等埋跑嚟嘅乘客
點知太心急,追車仆街,我仲要無郁車(試過同類事情3次)
最犀利果單係一個呀伯,仆到流哂血
好彩果3單都無事,如果要入我就麻煩
如果我一早唔等,佢哋就唔會追,就唔會有意外發生

所以我哋嘅行內有句說話(唔好做好人)
等你又無好處,10個有8個上到車,唔該都無聲
有啲仲要屌你兩句
換轉你係巴士佬,你會唔會等

同埋,從來都係人等車,唔係車等人
而家有哂app又有哂時間(雖然廢)
下次早少少等車啦
追唔到就下一班啦
証明你無車牌
等完一個又一個咩on9仔
已經打咗燈 如果唔出又有意外因為咁發生係會出事的
打咗燈就唔使再等
係唔係靚女?
最撚嬲係有啲車站唔記得專車牌
等咗20分鐘又要再等過
最撚嬲係有啲車長唔記得轉車牌
等咗20分鐘又要再等過
啲車你嚟揸?
試過投訴1823,九巴覆電話話會將呢件事落薄,煩似無花紅果啲,唔知堅定流
類似
咪就係九巴咁撚鐘意調查咪縱咗你班閪客出嚟
試下去其實國家(近近地台灣/韓國),再唔係再近啲嘅港島城巴投訴下呢啲嘢,睇下有冇人睬你
條友鳩噏,本身司機都冇花紅
除咗尾班車都真係冇必要等你一個
等一個下個又到,一個站埋10條線
隨時塞撚到下班到都未開得車
尾班車唔等埋就賤過狗
巴士佬都係弱撚智燥狂 上次搭682 有班退班司機拖住賓妹上車 出咗東隧唔撚禁鐘 之後屌個司機 話大家同事一場 話佢係畜牲 個司機屌番佢 話佢自己都係司機都唔識禁鐘落車 最後過埋大老山隧道先落到車
所以我先話向交通投訴組投訴
而唔係email/打電話俾九巴
咁唔算講大話,不過撚狗咁撚啫
一米你大步d唔得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞