忍撚夠,同我叫曬九巴公司做嘢嘅即刻入嚟!

264 回覆
40 Like 1242 Dislike
中途站果啲排到出Highway
你次次追到佢就開車,咁你仲追,係咪自己攞嚟賤
典型西客思維
覺得人地抖得人工就要投訴
等下班啦 成架就你咩 再黎係咪唔洗開車
垃圾服務都吹奏
外國見你企係巴士站已經主動埋站
你要揮手扭頭佢先唔停
香港啲狗巴幾時有on schedule過
淨係同你講15~20分鐘一班
離隊超過1米呢個定義好闊。
如果答應你,即係離隊2米,要等埋佢。離隊10米又係超過1米,都等埋佢。咁離隊1公里,都符合你上面個定義,又等埋佢。

你係咪痴鳩線架?

叫的士啦!
班撚屌未埋站
係後面求其搵位停車落客
然後當無客上直接開車走
成棚人企左係站

好啦
跟住我專登行過去 揮手叫佢開門
佢手指指叫我行返去個站

我屌你老母臭閪
好難觸摸呀
阻撚住車上嘅人返工

屌你老母

一米後面又有個你咁嘅人

又要等埋佢?
香港中途點無所謂schedule
得總站開出時間有
垃圾狗巴
冇人同佢競爭就放pe擺爛
如果車尾追上嚟司機出車睇鏡未必見到
但如果向車頭追司機都可能見到
當然等唔等你另一回事
呢個係香港巴士傳統
唔似日本連中途點都有寫明幾點到
所以某程度上無分遲唔遲到
班次疏嘅咪等埋囉 他朝君體也相同
5分鐘就有一班嗰啲就慳啲啦
按照樓主呢個講法 九巴最穩陣都係打爆部巴士先開
即係中途站等成幾班先有位上
樓主搭火車地鐵又會唔會話點解唔等埋你呢?
後面追好難追到

係車頭方向就可以行出馬路追 企係佢前面 又可以阻到佢開車
晒撚氣喇

上唔到車嗰陣就垃圾服務,喺車上面嗰陣咪「屌你老母巴士狗,無人上落停乜撚嘢站啊?晒撚曬啲時間」囉

同埋其實外國就好多個國家嘅,https://help.arrivabus.co.uk/faqs/midlands/general_info/signal-for-bus#:~:text=Yes%20please%20provide%20a%20clear,your%20arm%20to%20indicate%20this. 我唔知喺你眼中英國算唔算係外國喇
就快趕到姐係係邊 街頭街尾就到?
係前面追都扮睇唔到又點睇?
每60秒….
仲要著短裙就黎走光果隻
我依家人係加拿大
唔覺有咩問題
呢啲啲巴士全部循環線
坐過總站唔使再俾錢
只係間唔中啲司機會停埋一邊去廁所咁解
試過等完一個閂完門下一秒兩個跑埋嚟
上車又頂住道門咪咪摩摩摷八達通 摷到一半又有幾件過嚟真係望住盞燈由綠燈轉返做紅燈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞