忍撚夠,同我叫曬九巴公司做嘢嘅即刻入嚟!

264 回覆
40 Like 1242 Dislike
其實係咪有咩內部守則,要求車長唔可以等離隊超過1米嘅乘客?到底點解次撚次啲車長明明見撚住人就快趕到,都無情關門開車逼人送車尾?係車長心理變態定九巴公司政策冷血?

搵人解答🙏🏻同埋幫手推到九巴要出新聞稿解答🙏🏻
你唔早啲去等車?
等到部車爆滿先開好唔好?
你以為一閂門就即刻開車咩

人地睇鏡都未必見到你啦
個撚個都跑住過嚟 一個接一個 咁一世都唔洗開車啦
試過真係一個接一個跑住過嚟 成分鐘都未開到車
咪就係 開車梗係望右鏡抽返出去
唔講以為司機左右眼識得分開睇
變性 整容 隆胸
秒撚咗
個撚個都趕時間,你自己唔早到趕唔上巴士,要咁撚自私成車人等你?
樓主同炎明熹人格一樣咁自我中心
再噪車都唔撚開
你喺香港都有咁嘅問題 應該係檢討下自己先
你遲到仲喺度嘈
試過有次司機好心等埋跑緊嚟果個上車,後面又有個跑緊嚟,再後面又有一個跑緊,咁要等幾多個呀DLGH
後面仲有幾架巴士埋站又要陪你等搞到時間唔準甩咗班次又俾人屌
點解要等?
清隊就關門開車啦
特別係繁忙時間
個個站每分鐘都有人埋嚟
咁係咪唔駛開車
輪到你喺車趕時間等多幾個人你咪又係屌個司機玩嘢
輪到你喺車趕時間等多幾個人你咪又係屌個司機玩嘢
有無紀錄低
邊條線、邊個站上車、咩方向、咩車牌、咩時間等資訊

如果有,你可以考慮直接向交通投訴組投訴,叫相關部門跟進。佢地解答點都好過連登仔亂up

https://www.tcu.gov.hk/chi/traffic-complaint.html
個個都等就下班都黎啦
講到次撚次望住架車走,都唔肯早一分鐘去排隊
你講左我想講既嘢
然後遲左去下個站又俾人問候,架車就越嚟越多人,上上落落,越行越慢,過多陣後車無乜過埋,就係因為好心等埋樓主d L 樣
做司機真係慘 已經埋站上左客
做咗自己要做嘅嘢都要比人投訴
跑快少少去下個站上車啦 廢柴
假設六十個乘客,等你一秒,咁就浪費咗一分鐘
其實係等埋條友,上到車老鳳咁唔該都冇聲,結果咪變玩鳩返追車d人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞