周小龍同Bob叔有咩過節?

353 回覆
161 Like 14 Dislike
食住社運條水(個勢)其實好中性
我從來無講過佢有機心/扮黃
果時有睇佢live就知佢真性情真心為班後生仔痛心 講到喊晒唔似係扮囉
Bob又唔係為搵錢
Youtube 連收益都無開
你話為名
黃絲今時今日好馨香咩
BOB叔俾五毛搞咗好耐啦
講錯咗一句嘢(我冇聽埋前文後理, 唔知係咪又係"人生更精彩"啲斷章取義). 俾班水泥隊追住咬
窮就冇資格入黃圈
好似係窮不與富敵 富不與官爭
但前文後理都係講唔好硬碰之類的 敵強你退
d5毛就曲解話唔好抗爭 唔好同有錢佬同官對抗
bob叔唔洗靠youtube搵食啦 真係拍片黎紀錄下生活 娛樂大家
THXTHX...
咁即係根本冇講錯嘢.
係班五毛"人生更精彩"式斷章取義屈9人
Bob叔有開營利 好耐之前講過

個陣時觀眾一個月幫佢搵到$1200HKD左右(再談高登個條片)

依家都距離條片都8年 多左好多人睇bob叔

所以即管將個數x10

Bob叔每個月靠YouTube 搵$12000HKD

bob叔明顯靠緊我地觀眾開飯 好睇佢講一講
睇完都唔知咩事 on99
俾個機會大家睇吓有錢人過咩生活
印象中佢講呢句係理大後 連住叫人移民
我諗睇過bob叔嘅片/ig 佢生活洗費唔係靠YouTube $12000蚊cover到 唔認為佢靠觀眾開飯

人地炒野,搵嘅錢係你成世都無機會搵到
Bob 叔同個中間先彈出黎既商家佬,點都一定信Bob 叔
師兄你搞笑?
咁有道理就唔使剷直播啦,又串鳩人窮人地砌高達又笑柒人
$12000對光頭Bob嚟講係錢?
照你咁講佢一定係平時偷渡上郵輪
佢IG啱啱先post完包廂睇阿記
$12000蚊係英國生活 仲要靠我地開飯?
12000蚊, 佢同佢老婆上郵輪玩, 個房價應該都唔只12000, 仲有佢再自費比錢買course買靚飯, 酒錢呢, 佢將12000蚊當左12萬???

仲要係每月, 一個月先得12000蚊, HKD喎, 唔係GBP / USD / EUR
幾多億先
幾億 十幾億 幾十億都差好遠
你曲定直啊,Bob叔講過YouTube 盈利錢都唔夠佢買大舊肉佢去睇波包廂都唔止一皮啦
應該係話bob叔點解要扮
人地本身有錢,開個YouTube channel煮下野食搭下飛機郵輪不談政治都得,支持下仲要比人咬
萬2師兄呀 咪能行出黎柒啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞