跨性別者「女變男變女」後悔了 無家可歸歎:身體整組壞光光

246 回覆
381 Like 29 Dislike
我轉眼紅色衫, 我又轉眼綠色衫
永遠懷念ellen page

R.I.P
手都分埋啦
最慘呢啲先唔會去死,但人又唔似人。
trans 同gender fluid係兩班人
老老實實直男叫自己做they同queer咩都唔洗做就拗到著數(同funding)
反而trans要負出嘅代價沉重好多
page 單嘢都係最近先有人爆又係疑似比個人生導師誤導
真係痴撚線
其實性別診所同整容醫院無分別
有容貌焦慮症既客入嚟
唔通會勸佢唔好整容 叫佢去睇心理醫生咩?

其一 有生意點會唔做
其二 班LGBTXYZ+-*/愈壯大自己個群體 先會愈多客愈多生意 social benefit愈多
其三 呢個左膠當道既年代 你好心勸佢睇心理醫生 分分鐘比人告返你歧視

所以只要你行得入間診所,基本上係唔會有人阻止你
You only have yourself to blame
啲女都話寧願俾熊食咗好過俾男人姦 有咩問題
佢去一開頭去錯地方

唔舒服去脊醫 佢實話你脊骨有問題
去中醫會話你熱氣/體寒 要調養身體
去美容院就會話你皮膚差
去變性診所就梗係叫你變性
班non binary好多會話自己都係Trans,佢哋咁樣就可以比最少effort攞到最多特權
其實對真正嘅Transgender勁唔公平
組織壞光
點壞法又冇講
如果佢轉完好撚靚仔都會想支持佢
但而家兩邊不是人
咪班lgbtxyz 妖怪囉
佢哋咪係自身有好多心理問題先會搞咁多嘢
不過佢哋唔肯認,死話自己天生係咁
得極少極少人天生係咁
一見到呢個post 都係即刻諗起佢
本身細細粒身材唔差又幾靚女
依家切撚左對波個樣又搞到唔知似乜
何必呢
改pronouns做he/him咪算囉一鳩樣
一做男人就發覺女人有勁多特權自己放棄左咪死死地氣做返女人囉
女轉男最大問題就係: 你一變左個男人,你原生女人既肌肉同骨架會變左男人入面既食物鏈底層

男轉女都話可以屈運動 但女轉男好處係0甚至負 連本身所有女人可以用既特權都冇埋

仲要假J 精都射唔出 唔會有普通女人接受到
咪就係賤格拉人落水,仲逼你表態讚佢高人一等囉
你講嘅同我應樓上冇衝突
咪賤格囉
佢地以為男人有社會既特權,但又覺得男人做到既女人都做到。
咪以為變性做男人就可以享有男性特權
變性唔係要做一段長時間觀察等佢明白變性之後既分別
好似兩三年 香港
我以為外國都係
因為可以先食激素先

有錯請指正 個時好似睇新聞透視講

不過如果受訪者講係真
其實好多心理薄弱既人聽左呢d
當下佢認為係專業既意見而做錯決定又真係好慘既
變性呢樣野我諗我都好難去理解
同埋變得凍功就話好
去泰國見到d 我都唔知係唔係著女人衫既男人
woke is theologian
其實有部分變性只係想自已變得特別但又接受唔到特別帶來嘅壞處
有 , 美國巨腸1 , 未打針既巨腸
只要marvel reboot /平衡宇宙就ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞