跨性別者「女變男變女」後悔了 無家可歸歎:身體整組壞光光

246 回覆
381 Like 29 Dislike
唔慣fist交
Many health professionals are concerned that young people struggling with their mental health are being shunted towards hormones and surgery when this may not be in their best interests. 4/11
許多健康專業人士擔心,在心理健康方面苦苦掙扎的年輕人被轉介到荷爾蒙和手術治療,而這可能不符合他們的最佳利益。4/11

Many, myself included, believe we are watching a new kind of conversion therapy for young gay people, who are being set on a lifelong path of medicalisation that may result in the loss of their fertility and/or full sexual function. 5/11
許多人,包括我在內,相信我們正在見證一種針對年輕同性戀者的新型轉換療法,他們正走上終身醫療之路,這可能會導致他們喪失生育能力和/或完整的性功能。5/11

The long-term health risks of cross-sex hormones have been now been tracked over a lengthy period. These side-effects are often minimised or denied by trans activists. 9/11
跨性別荷爾蒙的長期健康風險現在已經被追蹤了很長時間。這些副作用常常被跨性別運動家淡化或否認。9/11

https://noselfidtw.cc/post/what-jkrowling-said-about-transgender/

佢屌班人,好輕易就比啲思想未成熟嘅人決定變性
造成無法逆轉嘅傷害
好慘吓
被人性侵完有ptsd 精神問題去睇醫生
點知班仆街畀山埃
痴線
我覺得天生果隻,同佢呢種受過精神傷害後嘅有唔同
受過精神傷害中途變性要好小心分辨到底係天生想轉,定係因ptsd想轉
佢應該係後者
點解會有人咁賤格老點佢痴撚線
我都覺得肯去做變性手術嗰班係好值得尊重,唔似得齋講自己係咩仲要人認同佢。不過冇諗清楚就去做變性手術又真係少見,通常要變嗰啲都係由食藥開始最後諗清楚下定決心先做手術。不過可能佢創傷真係太大,令佢覺得自己嘅身體好污糟,要變性先得,依啲作為外人冇資格評論。如果冇後悔其實冇問題,不過最後後悔就只可以話佢自己都有責任
佢應該打睪丸素唔係打咗好耐
都話呢啲麻撚煩
唔俾你揀又話侵害你人身自由
男人都可以比人性侵
女人都可以係性侵施者
你唔好咁sexist啦
你可以google下咩係dsm5 或者icd-11先再討論
即係佢無論男仔定女仔都係一條on9仔
變性之後佢知道,唔關性別事,
係佢本身依個人好撚廢
easy mode覺得難玩變男點知入左hard core mode玩唔掂再轉返easy mode
我身邊冇女人比人性侵
我又冇性侵過人

你比人性侵關男人咩事?
跨性別真係食晒女權爭取緊嘅嘢
Emma Watson 呢類Woke,人云亦云,根本唔知自己做緊乜

https://nypost.com/2023/10/04/men-invaded-womens-job-fair-after-lying-about-being-non-binary/
先唔論咁赤裸裸嘅限制性別做招聘條件,係咪屬於性別歧視
但跨性別插手之下,輕鬆玩爛隻女權game
點會無啱佢嘅角色
道友/比人校園欺凌啲瘦弱撚咪得
抵死
不如你簡單講下
唔係話搞到懶複雜再整一堆學名就可以合理化一件事
一定好快死
威爾斯畀兩蚊搭車
條路自己揀
兩款精神病既診斷工具
簡單黎講就係佢綜合左唔同精神病既病徵
你中出現多過某數量既病徵=有某類既精神病

「正常人入到精神病院
點樣證明自己無病?」
咁要睇你因咩事/咩徵狀而入左精神病院
變性人角色囉
變咗男人就知寧願比人性侵都要做返女人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞