[CPBL/中職](台灣) 中華職棒大聯盟 討論區 (22)

559 回覆
1 Like 2 Dislike
我9月應該
13-14 邦
15-16 龍
17 爪
19-20 喵
21-22 鷹
都係 古久保有d戰術都蠢蠢哋
但龍瓜上年G7 出道博格 2022 G4 用姐姐
愛將秀秀嚴文 無限暢打
仲有太多傻仔操作講唔晒
同埋龍瓜我覺得佢唔太做到放棄比賽
以前亂操勝利組 領先5 6分照出豪勁
睇返早兩日嗰場 大分差就出新仔 就算有危機都會信住中段牛棚先 當年有場好深刻 對富邦大炒緊出王41放火 但仲領先緊6 7分 佢居然照出豪勁……真係啞咗

雙ACE睇你點睇 2022上半季都有接近嘅配置 兩個唔錯嘅投手+一個無敵closer+MVP級嘅老虎
2021亂擺歐飛登豪勁定位自損戰力真係睇到R晒頭
佢仲有個問題係前幾季都唔識幫球員流放 成日開季沖太快後半段冇力 2023下半季係佢嘅救贖 但TS輸太多細節位搞到choke咗 都係睇得出佢仲需要好多時間先夠班
古sir d點點點 以今年開季咁弱嘅火力搭配幾勁嘅勝利組又好似真係冇咩問題收季前開始打返起都點返少咗
古sir壓得住肥貓D傻仔換投 肥貓想偷 古sir見唔對路直接沖入場換投 壓到場好重要 龍瓜老好人完全做唔到呢個角色
龍貓轉身太慢 阿公係會反應快一D
阿公唔好成日做戰術自殺就得

換投方面的確係 所以近1.5個球季
好明顯一山不能藏兩貓
咁都 safe 到
今日第一次睇就睇到兩球全壘打 可惜唔係樂天贏波
投教真係冇比較冇傷害;舊年後半年川岸強真係高班好多...
邦有新洋投,做大事了
但川岸強 一心只想攪育成 球隊亦無強求
唔似某隊老闆...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞