[CPBL/中職](台灣) 中華職棒大聯盟 討論區 (22)

487 回覆
1 Like 1 Dislike
又一個醉駕
做夠戰術未,係咁送頭,次次都拉唔開比分
贏緊都睇到好撚燥
王柏傑好似真係幾唔錯
鋒哥覺醒
邱丹已被炒魷魚
由大巨蛋開league先發
誘張失誤到二軍
最後醉駕被炒

會唔會跌得太快
今年中華隊條名單rr哋頭
抵炒啦
酒駕炒硬啦
先前蔡其昌曾發下豪語,若是葉保弟入選明星賽,就和他與一粒合跳爆紅的應援曲,12日蔡其昌被問到練舞情況,他先是透露名單公布的心情,「剛才看到名單冒冷汗,我以為他(葉保弟)會被擠掉,因為看到兄弟3個外野追上來,他被擠到後面就有點放棄了,看到最後統計壓力很大,這一個月會好好練舞。」

不過蔡其昌也希望大家不要放太多期待在自己這裡,「大家也不是來看我的,有一粒跟葉保弟,一粒跳得好就沒問題」,本次中職明星賽跨界和寶可夢合作,蔡其昌認為明星賽如果只靠本職體育迷成長速度不會很快,認為明星賽非常適合親子進場,希望成為嘉年華會,比賽勝負不重要,可以藉此看見球星歡樂的另一面,蔡其昌形容要把明星賽從體育用品店,變成百貨公司,並期盼大巨蛋20日可以破3萬人進場。
明星賽要破 3 萬應該輕輕鬆鬆
咁樣都可以冇分 ..........
對唔住,頭先語氣重咗少少,我道歉
琥王
林凱威真係唔掂,降佢落二軍啦屌
3連敗
低能….邦邦9下 比人三個3k
唔緊要啦 最後都係贏
我屌 究竟而家跑本壘條條例係點 企喺壘線接波 然後都唔妨礙跑壘啊
逼人直接撞埋去
而家個玩法似係就咁睇接波先定衝撞先
所以最著數一定全力衝
捕手自求多福
之前就講話 本壘攻防時,除非捕手先接到球,否則捕手不能進入跑者有得分意圖的本壘路徑。若捕手在接到球前,進入跑者路徑,主審得以判定跑者安全上壘得分。

今天決議取消相關但書,包含接球路徑預測,在未接到球之前都不應該阻擋跑者路徑。

今日就俾呢啲嘢我睇 咁咪即係理得你 照擋咗條路先 守方有絕對優勢 阻你就有機會擋一分 唔阻你就一定失一分
問就是草創聯盟
到時國際賽蝕底就知味道
啲條例任鳩佢噏 一時一樣
呢個打擊 this is 邦邦?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞