[CPBL/中職](台灣) 中華職棒大聯盟 討論區 (22)

369 回覆
1 Like 1 Dislike

劉俊豪落返去都算 冠廷同林澤彬先得幾個打席幾機會就冇耐性 咁池恩齊係咩事愛將野球?
國師一開季都屌特登空個三壘出嚟比辛
近排辛傷咗 又唔比王念好打 反而比咗董
又調李宗賢去二壘 點知上年守三好打得 今年去守二就收咗皮
轉守位有好有壞啦 某程度上點都要俾啲人上嚟打 Benny同董都交到成績出嚟 正棠去守外野減少咗守內野嘅負擔打擊都打得唔錯
係一啲人打得差加打線亂鳩排先搞到咁 范申花賢都比上年打得差咗 但花賢極大可能係因為轉守位做成 游擊冇人企得穩 王拔40歲唔要求得太多 池未夠料 葉子霆傷前打到好傷後熄火兼俾鋒瓜雪
最後冇代打人選 雪乳阿德嗰啲根本唔打得 阿德直頭三日唔埋呢度痛嗰度痛
葉子霆今季真係跌左勁多...
上紮實擊球打去啲刁鑽啲嘅位都可以靠跑壘上壘 今年一堆鳥碰滾地去二壘out咗
富邦悍將三壘手辛元旭在4月28日新莊比賽回壘過程,右肩撞擊地面後局部疼痛,退場休息初步評估肩關節半脫位。

後續就醫影像檢查確認肩關節唇撕裂及軟骨損傷,綜合醫師評估及判斷建議,已於5月下旬完成肩關節唇修補手術治療,術後近期需休養恢復及定期回診追蹤,後續投入復健訓練,預計約需9個月左右回場時間。

王念好:有人會打比我吧
Benny上年當兵後靜咗一年 今年打出成績又傷 好彩暫時董子恩打擊頂得到
邦條打線今日睇落陳宇宏會變賽揚
邦條打線俾啲力啦 減輕下投手嘅壓力啦!
月月話求人不如求己
而家真係邊偷點屌邊個
邦條打線俾啲力啦 減輕下投手嘅壓力啦!
月月話求人不如求己
而家真係邊個偷點屌邊個
啪 沒了
屌 勁可惜 羅力當年8.2局無安打
月月真係算係咁 7.1完全比賽 8局無安打 俾人笑軟左工作馬 但比起薪水小偷江少慶投得更加好 邦邦嘅真皇牌
屌換走埋 勁戇鳩
為咗引退等到而家終於開波
吳念庭名已報
小西瓜:聽講邦邦空咗個三壘位
辛,董,王:
不過認真,以唔考慮部長會返嚟嘅情況下,邦都係揀個高卒好過啦,台鋼揀吳塞佢去二壘算啦
1980-2000 港產片佢地真係睇到入晒血 識背咁滯
有無錢請伊健開球
會唔會搵袁富華去開球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞