閔熙珍2點正進行記者會 HYBE:閔為了送防彈少年團進軍隊也用了巫術行為(3)

170 回覆
3 Like 5 Dislike
根本拎嚟講
呢啲你拎上法庭都唔理你
閪比慣犯黎 最中意迫走d有才華既人
enhypen個製作人真係好撚慘 佢講返點樣俾閪比趕走 d手段同閔老母差唔多 不過閔老母嚴重好多
bts花樣年華個女性製作人都係,係房狗同bts最霉個陣都仆心仆命咁幫手 由頭開始一齊打拼左咁多年都被人趕走

原因呢?佢有才華所以房羨慕妒忌恨?拉人都要睇動機,既然個製作人咁有才華將來一定可以幫佢哋賺大錢,Hybe點解要去趕走商機

閔呢件事都係,既然佢可以搞到NJ有聲有色,何必趕走佢,Hybe當初都係知自己搞唔掂女團先搵閔返黎,就算佢真係貪到要搶返閔嗰18%股份返黎,但趕走左閔NJ做唔掂都係冇用,仲有個可能係房知趕閔走NJ可能唔掂先整個illit出黎都唔定

雖然Hybe都不是好東西,亦有好多野係街外人唔會知,個閔個記者會真係站不住腳喎,除左閔貪得無厭呢個原因之外我係諗唔到點解Hybe要
呢個po啲討論⋯⋯Hybe注水同信邪教同要炒閔有乜關係
本身其他公司都會比旗下廠牌一定自主權
可以參考返kakao營運方式 (starship、sm、edam)
而家肥佬係要話晒事
所有藝人活動都要插手
佢唔批就宣傳機會都無
ador待遇相當變成一個部門而唔係廠牌
之所以閔老母今次出嚟開記招仲有得say
就係因為肥佬證明唔到佢奪權 無權無理炒佢
而閔老母而家要求亦唔係脫離hybe
而係擁有自主經營權
而家hybe先係過橋抽板嗰個
因為閔老母係記者會PO個D message引起左泡菜仔好奇
之後班網友就掘到決判書白紙黑字寫間公司2015年個陣買左榜
邪教係因為一開始hybe屈閔老母去搵巫師逼BTS服兵役
之後twitter就有個人作左一大段hybe同邪教有關
你第一日出黎做咩
呢個世界好多人唔抵得人地叻過自己
肥佬就係典型要人擦佢鞋又唔可以太出頭既19老細
上面巴打都講左enhypen同花樣年華個製作人都俾佢逼走左
你仲天真咁覺得有才華就唔會俾人趕
個問題根本唔係閔有無才能
又或者nj賺唔賺到錢
而係肥佬要掌控一切
從一開始就只係想用閔個名推親生女團
到nj紅咗幫佢賺緊錢肥佬都照樣冷嘲熱諷
寧願放棄nj都要搞illit出嚟
事實擺晒喺檯面
假如閔真係有對公司唔住
肥佬點解到今時今日都拎唔出證據?
淨係識話人用巫術?

你可以話閔唔係一個聽話嘅員工/合作伙伴
亦都可以話佢享受咗肥佬投資但無比肥佬想要嘅回報佢
但今次件事好明顯係肥佬更仆街
而閔亦都唔係第一個比佢咁對待嘅創作者
今日出左新聞Hybe 年頭收到Ador email要求獨立經營權同埋解約NJ喎,咁唔係脫離係咩?過橋抽板嗰個真係Hybe咩,你話房乜都要插手呢個都好笑,NJ由出道到而家嘅待遇係極優渥,喺Hybe黎講係頭一份而且係one and only,好明顯房係比左好多錢同自由閔去做
當年閔好早就講過借咗肥佬百幾億搞nj
呢筆錢點用我唔知
淨係知肥佬連同nj合照都無張
nj紅咗sms閔冷嘲熱諷
咁都仲one and only?
btw筆錢如果ador無還
後續亦無上交收入
hybe今時今日一定拎埋出嚟講

要求自主經營權唔等於雙方無利益關係
再講多次可以參考kakao
解約nj應該係從hybe解約不受hybe份約約束咁解
要解約的話一定係一方有違約行為
或者受到不合理對待先可以成立
呢點正正就係而家hybe同ador拗緊嘅地方
唔好忘記年頭肥佬已經搞緊illit
你應應下會發覺老母派永遠都係個幾條友
唔讚同老母係無辜就一定話你係幫肥佬
唔係黑就一定係白
仲撐閔老母既可以驗智商
就咁睇上明呢篇個翻譯就幾清晰
不過隔離po 拗緊話
ador只係要求自己簽nj出活動嘅權力喎
邊間公司會批
但hyhe自己都放權放到開到而家開董事會都要法院命令
放得唔夠又話限制創作自由
放得多又比人恥笑
講多次
唔該參考kakao同sm嘅營運方式
擁有自主經營權係好常見嘅事

同埋假如閔有違約
Hybe已經一早告鳩咗佢+四圍唱
而家無實質證據龜縮嗰個係hybe
如果唔係韓國人點會撐閔
你估肥佬真係唔捨得用錢請水軍咩

而家無人話閔係好人
但係咪hybe咁狗都唔屌得?
一屌就話人撐閔老母
咁二元真係要驗下腦
但而家sm ceo係kakao派黎既人
Ador冇hype既人
睇下佢哋跟住會點傾
一開始無擺人應該係因為所有決策經肥佬
我都想睇下今次之後hybe會有咩變化
每間公司都有自己運營模式啦同唔同既簽約啦 你拿其他公司做例子出黎講有咩用?HYPE咪發表左聲明話老母提出既要求接受左等於無哂對ador子公司藝人既控制囉 老闆想對自己公司有控控權 係咪對你黎講好難明 4月個陣hype都有話會告同有証據 只係要上庭既証據係唔會拿出黎公開周街唱架啵 想知你話hype狗既地方係咪在於肥佬自己係老闆想炒人都唔得?
同埋想問你老母咁無辜又無違約咁佢還左電腦未
你唔好講笑啦,閔而家係想同NJ解約淘空Ador,姐係起飛腳踢走Hybe啊,Ador係Hybe注資100% 出錢出人力仲要幫佢求Source攞人咁起出嚟,閔只係一個打工仔,佢用人地Hybe既資源整隊NJ出黎,而家紅左喇就一個仙都唔想分比Hybe週街同人講NJ係自己一手一腳build出黎,邊個背信棄義你咁都睇唔出就去驗下腦啦

再講多次,當初唔係Hybe投資閔去開公司,而係所有野都係Hybe既名義,閔只係一個寄人籬下嘅打工仔
諗起d人話NJ 係老豆老母既product 同樣原理就好似間學校請左個老師去教班小朋友 班小朋友因為老師同學校既資源拿到好好既成績 然後個老師就覺得因為自己係星級導師 所以小朋友先會有咁既成就 完全無視左學校既資源 去到邊都話小朋友成功係因為自己 明明係收錢幫人打工但借住所謂既藝術家性格 一同學校有唔夾既地方加學校唔順自己意就諗住自己開學校加帶走埋班小朋友仲要拒絕還番公司既財產 利申番無話過肥佬係咩好人 佢可能對老母態度唔好又有好多其他黑料 但就咁講呢件事好明顯老母勁反骨+白眼狼
「獨立營運」同「擁有和NewJeans解約的權利」係咪認咗要脫離HYBE/要ador 100%股份+帶走NJ
80%大股東想攞番部電腦都攞唔到 想開董事會又開唔到真係有啲柒
有晒紀錄點計劃獨立間公司出嚟

之後話:講笑之嘛,咁唔玩得嘅
唔一定
一般嚟講唔止一份約
至少一份 ador 一份hybe
擁有自主權唔等於ador唔洗再聽hybe話
可以比nj解約亦唔代表nj唔再under ador
當ador仲under hybe
hybe對ador仍然有掌控權

其實本身約滿隨時可以解約
假如未約滿就要結束合約
首先閔要證明到合約入面有不合理條款或對方違約
同樣地hybe都要證明到閔違約
而家就係等緊睇呢啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞