鄧鏡波學校教師收投訴證不成立 仍收警告信 投訴人姨丈為中學校長

508 回覆
1181 Like 13 Dislike
教育局入面真係全部都係垃圾嚟
教育局同d校長好fd打曬龍通
上得位嘅有幾多個係好人
痴撚線
無做錯野都收warning
仲要有位校長一齊屈
仲要年紀唔大,唔識權鬥拉關係邊有咁易上位
幾時一人一信關注各間學校校長言行
黃振裘分別向鄧鏡波學校、該校的辦學團體、教育局和平機會投訴事件。

閪客嚟,關平機會咩事
依家啲00後
記缺點姐又咩所謂
根本冇人理操行
當年俾人記過3次大過,乜事都冇
十個校長9個半都係仆街
點睇都似係個校長一路蝦阿sir
可能乜啲鳩 定係你就係冇交功課個條柒頭
自細就學識係香港靠惡先可以做人上人
我refer緊第一句姐 校長喺校外嘅野唔會當佢普通家長身份咁睇啦
咬唔咬得入就梗係睇邊個大
姨丈又唔係學吧監護人,根本就唔應該處理佢投訴
應該對校長黃振裘處罰
間間學校既校長都係坐館黎啦,你咪當唔同字頭既恩怨咁睇囉
查下個濕鳩校長有冇濫用資源好過
分分鐘叫學校書記幫佢用私人身份寫投訴信
以前中學個校長做做下提早退休,後尾個老師爆原來教育署就黎要大查房,佢怕比人查到自己好多野無做就自行退早退休

讀咁多年未見過佢對學生同老師笑過,有年死老婆早會企係到喊叫人幫佢老婆祈禱,成班學生低頭偷笑
千祈唔好一人一信去東華三院法團校董會投訴呀
佢時任嗰間撐佢㗎,內部查完都話佢冇嘢,宜家新嗰間就唔知喇,教育局出信好嚴重喎,個校長最大可能怕麻煩唔續佢約,最慘係佢宜家開曬名,教育圈好細又多老屎忽西餅校長,對個老師個前途會有一定影響
只要有傳媒炒作,校長先易俾人炒
你望下教育局局長 / 教育界KOL係咩人黎既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞