鄧鏡波學校教師收投訴證不成立 仍收警告信 投訴人姨丈為中學校長

508 回覆
1181 Like 13 Dislike
咁呢啲嘢又去唔到局長
最多係常任秘書長跟
似你老母咩,學校調查左都無問題。
學生前言不對後語啦,又話無返學,但又屈人整唔見份卷,上到庭輸硬啦。
個阿Sir一睇就知唔係小白兔,分分鐘將對面校長連教育局有份搞阿Sir個班人一野炒起。
教育局裡面一定有政敵,順便痛打落水狗先有位比自己人上
個弱智學生同白癡校長呢鋪踢中鋼板。
學校按校規,社會按法律,唔應該講自己覺得抵唔抵
東華三院吳祥川紀念中學的黃振裘校長,投身教育界至今經已21年,回想當初入行,原來是幼承庭訓。「媽媽是個老師!」他笑一笑續道:「小時候媽媽在家改簿,我總覺得好有趣。」這個「有趣」的印象,就一直留在他腦海,及至大學畢業後,終執起教鞭,與母親成為同行。

想像唔到佢老母係一隻點既教畜
黃振裘校長在教育界已經16年,回想當初入行,原來是幼承庭訓。「因為我媽媽是個老師」,他笑一笑再說:「小時候媽媽在家改簿,覺得好有趣。」這個「有趣」的印象,就一直留在他腦海,及至大學畢業後,終於執起教鞭,與母親成為同行。「其實我當時都想做警察,男孩子總會有這種憧憬,但我體能不行。」

曾經想做警察
呢啲搞唔掂最好都係JR了 因為佢一定要迫到教育局回應
以前考警察係男仔dream job
好成功咁教咗個賤人出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞