鄧鏡波學校教師收投訴證不成立 仍收警告信 投訴人姨丈為中學校長

508 回覆
1181 Like 13 Dislike
有冇人投訴返個校長?
其實咪就係啲老鼠屎搞到成煲粥都臭晒 然後啲人只會捉啲老鼠屎出嚟講
連登仔最中意啦
而家大把呢啲仆街學生同家長
呢幾年嘅 Band 2-3 學生差咗勁多
學生少咗咁多 加上咁多大陸仔

而家嘅band2A等於以前Band2C啦
仲有網上教學咗幾年
加上老豆老母唔識教/唔想教/縱容/推比學校教/明知SEN唔一早處理etc
俾郭sir 教過,好老師嚟
為左唔交功課記個缺點玩到咁大
咁又唔一定既, 欠功課同遲到多都一樣可以好多小過同缺點
欠交功課按校規要滿某個次數先記缺點,定老師無count唔滿意就記
咪就係垃圾
根本染髮紋身留長頭髮都唔得就 on99

應該係慣咗唔交功課
老師忍唔到先至記過
唔好以為大陸仔會拖低學校表現
佢哋先至係band 3學校救星
普遍學習態度好過本地生好多
唔信你去望下近幾年band2-3入大學學生啲名
好多一睇就知係大陸仔
可惜玩大咗
玩到上高院就唔係校長可以隻手遮天
個老師肯定2019喺fb講過啲嘢
除非係自己個親生仔,我理解唔到點解黃校長要咁幫個學生,我覺得黃校長同個學生阿媽關係可能唔止兄妹/姊弟咁簡單。
賤種真係由心賤出嚟,好多黑心事無解。魚腸攪死自己同行,似心理不平衡。
個學生講大話再屈老師,似慣犯,家長唔教,親人唔教,要將黑講成白。最恐怖係咬著唔放咁多年。真係病嚟,成家基因出晒事。
個學生唔交功課仲要講大話,賴老師無派比佢,仲唔夠理由記缺點??
教畜浪費社會資源
投訴個校長啦
仆街學生
交功課又唔係唔合理野 唔想做就抄功課啦 on99
Band 1 - Band 2A 入面香港人比例高,所以大陸學生嘅影響相對偏細
Band 2B 就好參差(要睇學校本身咩地區),如果係近深圳,大陸生就可以大幅拖低學校成績
Band 2C 或以下就不論本地定大陸生都係成績偏差㗎喇,只係因為大陸學生比例高,所以呢組學校入到大學嘅人入面多大陸生不足為奇(但係你入到大學嘅人真係好少嘛)

大陸生嘅家長普遍都係唔識、亦唔會理自己細路讀書讀成點嘅(本地家長好好多);而網上教學之下大陸學生嘅能力同態度都差好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞