鄧鏡波學校教師收投訴證不成立 仍收警告信 投訴人姨丈為中學校長

508 回覆
1181 Like 13 Dislike
真係支那化
家長囉,唔通家長話事唔通代行人可以超越授權人嘅權力呀
個校長算唔算出咗名
Ching 咩事 正常logic都知條友肯定唔係第一次欠功課
因為第一 校規一定會寫明欠幾多次先記缺點 免爭議
第二 記缺點係訓導記 之後點都會check一次啲記錄

依家你係信曬個仔 但係on record已經證明個仔講大話 點樣個學生冇錯?
你收皮,教畜比咁高人工請佢返黎唔識解決問題?學生問題唔識自己四四六六拆掂佢,為嗰少少野搞到上庭兩邊都唔抵幫
搜查學生及其財物
a. 基本原則
學校教師在上課時間擁有的權力,跟家長的相同。就學生的利益
及學校的整體利益來說,當家長把子女送進學校時,他同時也把自己
的權力授予校長及其他教師,以便校方在合理及切合需要的情況下,
維護學生的福利和維持紀律。不過,校方須注意 「 在校內搜查學生及
其財物的基本原則 」。

相同咋WOR, 邊到寫來自家長??
不如你QUOTE出黎比我開下眼界
依家係對家一野就請佢食全餐喎 對手把口生係人地到 人地要上教育局你可以點阻止到
加埋佢唔滿意教育局既結論 上court appeal有咩問題 唔通要拎把老牛上edb 4466拆掂佢
本身如果冇warning都冇事
件事唔會爆出黎
而定全世界都知個校長似自己係校長就惡哂
其身不正,根本就誤人子弟
成段新聞都講咗唔止欠交一次
最後個次仲要吹水話自己好似無返學

記缺點有咩咁出奇, 只係因為姨丈係校長

同埋我想問個段時期, 邊個係教育局局長, 唔係又係個位專出事局長吖嘛
教師單方面陳述,弱智兒登就信到十足十
學校調查一向偏坦同事教師
教育局調查係比較公正
他同時也把自己的權力授予校長及其他教師,以便校方在合理及切合需要的情況下,

至於咩叫合理及切合,可以喺投訴老師嘅時候一次過問埋教育局
教育局睇到乜就乜啦以教育局為准
反正教育局先係整治濫權老師嗰個
搜查學生及其財物

講緊依個TOPIC先係下放櫂力比學校
你唔係諗住入面有一句就斷章取義話所有野都係相同權力呀?
以前識條有錢仔,佢阿爺用自己名捐幾間學校,佢咪一樣去第二間傳統名牌學校度讀!
咁你咁講
既然下放權力只局限於搜查學生及其財物
咁其他時間用咩權唔使授權就唔使下下喺上堂時間帶活動都要家長簽啦
好撚黑暗
你個論點都係靠所謂訓導把關姐
但人地教育局職員review曬成份報告喎

D濕鳩學校先做到山寨王,平時鐘意隱惡揚善。
衰十一都只會踢出校唔會報警

我就比較信相政府職員會渣正嚟做。

你以為第三方校長真係大曬咩
同班連登某堆地底泥 爛泥扶唔上壁一樣
明明自己小學唔俾心機 中要讀band2/3 就當所有老師都係教畜
教育局
只要有校長做親戚
非禮埋女同學都冇事
好多學校發生既野都大事化小

尤其啲細路有家景既
郁啲就出律師信屌9個老師
教育條例
資助則例
教育規例

自己CHECK
以你既論點,咁人地去平機會同教育局投訴好正常姐

正如女學生俾人非禮,學校唔理咪去報警囉
符合国情
又係天氣你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞