Model 3 / Y 集中討論區 (16)

668 回覆
1 Like 6 Dislike
未,禁下先,萬頭仲平過出面其他保險公司,仲可減一萬,抵買
Performance chill 下又得,辟吓又得
Rwd 24萬,唔使入油唔使維修保養,連埋每年要俾$14,000保險同$1000牌費,每兩年要俾$5000換四條呔

我當只係揸到六年之後打柴要劏,除返開每日只係$157,如當腳車車一家大細一定平過搭車冇撚得輸

當然有好多人話Tesla唔好坐咁可以返去搭車,可能搭車舒服啲呢
唔係個個咁計嘅 有人鍾意Uber 的士出入
車場又係問題 差電又係問題
同埋揸車點都有啲突如其來開支

如果淨計舒適度應該比起以前好唔少了
見25個價已經好心動
係考慮緊要唔要上long range
Model 3 rwd 個regen 有無得較強度?
無,而家3同y都無得較
可以熄regen?
難唔難揸 會唔會chok到嘔
無得熄,無得較
試駕過,如果你下下當油車咁鬆哂瞓就一定chok,但越慢regen感覺收得應d,越快感覺相對無咁應,架車唔比油完全唔會去(even斜路都唔會郁,所以唔會溜後),基本上你要用一隻腳控制哂去同收,唔會一野收哂隻腳,渣得慣既話,我自己覺得都幾好,收慢停燈可以完全唔落brake,架車一停就自己hold
有無人收到2024.14 update
model y 如果update 左software 係咪有類似360 既function 事關老婆好需要呢個功能
無得調教回收力度喎
你有?
M3P 已落訂揮手區
公司唔喺企業計劃入邊,有咩方法可以用到企劃計劃
恭喜、師兄買咗咩顏色?
問sales幫你諗
有,download緊
得閒開app做uber 自己錫住舊電用 用到你劏舊電都未打柴
完全冇揸過電車,但係見而家咁平有興趣想換部rwb 版,想問下屋苑停車場呢隻叉大概要差幾耐先滿,定係直接去搵supercharge會好啲,而家supercharge叉滿大概幾多錢左右?

對電車完全0知識thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞