Model 3 / Y 集中討論區 (16)

923 回覆
1 Like 6 Dislike
就算MY出年轉款, 我覺得避震唔會有太大分別,
始終車廠定位MY都係偏向sporty
facelift主要改左V4 hardware,內籠 音響 隔音靚左, 同埋有後mon
P版可能有forged wheel同電子避震

依一刻2021換2024好難說服自己
你幾時 俾2000 同 30000

因為我係去試車 個sales 好快咁幫我整文件
同一日試車+2000+30000 所以可能快小小
但係正常一簽完應該等運輸署審批 大約兩星期就得
係咪你文件有問題 ?
可以話完全兩部車黎,差好遠,舒服好多
唯一肯定嘅就係冇晒啲棍
收到sales 電話要重新比過2000訂
可以同一日畀晒2000+30000㗎咩?
可能有現貨
點解既?
終於收到通知下禮拜攞車
sales話所有所有人舊價單都要重新落過$2000訂,就算落咗大訂都要 先可以用到新價
你有冇話要重新簽過所有文件
上星期我都跟重新落訂但而家都未有消息
咁抵?
22年尾MY SR見到M3P好吸引
3/5 last friday
其實啲人話3後座唔好坐係舊款?我自己坐Highland後座又唔覺有咩問題
想問下如果分期的話,係銀行分定係點運作架,唔該晒
問 sales 啦 每個人財務唔同
其實我係未收到DT email 已經俾大訂
係個門市sales whatsapp 俾我

我再自己登入個app 就有個RN碼

所以可能俾大訂先就排隊先 最後快小小 不過都係1 2個星期姐
認同你 但我最後都係揀咗Y
3其實優勢多嘅
首先部車冇咁闊 出入車場應該好好多
其次外型 操控 又已經改咗版

但坐上車Y空間感就真係贏一大截
所以取向唔同 好睇人點用車
已用緊一定等改版啦
依家既Y 係未改款?

原來依家試3 無rwd, 得LR/P
rwd 係唔係都係配米仔胎
未改 但近年出嘅換咗新避震
本身都渣開mid size suv

但Y未改款
呢個moment好難買得落手
最遲2025一定有改款啦
Tesla設計同改生產線好快手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞