[顏色大皇超強六十] 五月一日谷草九場賽日討論區 I

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
樂天派滿利谷特佳
無幾多馬克服到個on9場
咁你認唔認為隻馬仲可以更上一層樓,仲有一個更大嘅舞台可以挑戰先?
贏完自由島你就話要贏埋歐洲堆馬
係人都知會更上一層樓

但係你頭先嘅語氣似某沙田馬王fans葡萄人多啲
原居民跑日本盃前一年咪贏香港瓶, 根本就冇馬跑到2400
隻馬可以更上一層樓係一件事

而家既成就足夠做香港史一2000馬係另一樣野
係你挑骨頭唔認可姐
贏完之後你會話自由鳥吹大左3歲3冠之後冇G1
日本頒荷蘭水蓋俾應家柏
講香港馬史一喎,2000米晨早史一啦

你唔好對我雞蛋裏挑骨頭好冇?
再講返隻大至尊
前中段跑得好好
轉灣前潘狗俾Signal 佢
隻馬都識自己上黎
但係入直路之後
好明顯係內爛 完全加唔到速
我信佢跑返乾快地一定有料到
今場輸8個馬位
好似好多 但係隻馬其實冇散到
只係淋地加唔到速
睇肥葉點部署 今季其實可以試多場1600先 抖
呢個係你對我嘅惡意揣測
你咁講除非沙田馬場個精英大師像變左浪漫勇士,如果唔係冇得講
同fifa認比利做球王一樣
仲要兩場1600都係用力架
但係講消耗錶銀咪仲大過你 箭豬就算搏但計埋噚日都係第三場 錶銀今季直頭社畜咁去跑 但係人哋冠軍一哩點差都有第五

可能體力都有一定影響嘅 或者可以話隻馬唔耐戰 但我偏向隻馬淋地X多啲 如果唔係咁講嘅 箭豬噉差係得一個最負面嘅原因
與績王及兩位馬迷會中獎的幸運兒Alex 及 Simon 共渡一個愉快的冠軍賽日🏆。

黏軟場地的確影響了不少馬發揮,當然包括馬王“金鎗六十”,但乾快地牠又能否回復舊觀?前景又如何?練者及馬主的確有必要坐下來詳細分析一下,作出一個最符合馬兒利益的决定。

“浪漫勇士”三捷女皇盃🏆🏆🏆,,加埋香港盃及香港金盃,仲有澳洲覺士盾,今季馬王走唔甩了👑。如今要抝的是應否去安田?錢對馬主及練者不是考慮,问题是應否去以及應否今年去? “大至尊”我在现場向友儕指出赢打比後國際評磅員只俾比G3低限高一分的106, 連只赢谷草G3 的“越駿歡欣 ”也比牠高3分,明顯是睇低今季打比水準。结果今日"大”“錶”二駒的演出证明他們並無評錯。香港馬壇四大天王壟斷的日子已差不多完結,“浪漫勇士”將要獨力担大旗,地快“加州星球”仍顶得住些少,其馀双金的接班人,暫未找到(我說的是國際評分122以上)。還有,香港今年不少G1只由低OR 馬匹上名,拖低平均OR, 下季在一百大賽事裡排名會下跌不少,好記性的朋友在2025年記得比较吓。

#hkjcracing
#QEIICup
#ChampionsMile
#浪漫勇士
#金鎗六十
像依啲任加架啫
鳩槍浪勇未來都一定會有像
同意
贏完打吡再跑女皇盃一定有難度
加上對手係馬王 埸地亦有影響
太多反肥人士過份discredit
絕對可以比機會佢進步
又或者可能真係好似啲ching 話齋
當初放佢出來就係因為佢跑唔到淋地
即管期待佢下場跑成點
你頭先講完爪皇對手有級數好多喎
定爪皇唔計2000 ,只計2400
箭豬嘅跑姿我覺得真係唔算好
佢重心同出腳都高
今場最後直路仲要好似跳下跳下咁
可能睇慣浪勇呢啲重心低出腳靚嘅馬
唔知有冇人都咁覺得
覺得未必
深入民心嘅形象一個就夠
都係攞fifa做例,段估fifa以後都唔會用其他球王同比利比較
當浪勇今日退役
單單係連續三屆女王盃 二屆香港盃 覺士盾
覺得已經冇馬2000係超越到佢
跑法彈性 檔位 遠征 濕地 都難唔到
仲未計之後安田會跑成點
撼贏一線馬都比你講到咁輕描淡寫,贏就係贏架啦咁諗埋表現先當真係贏,同啲巴迷話點先算係贏巴塞有乜分別
咪玩,金鎗被人質疑得仲多啦
呢季嘅成就真係史詩級勁,一場真正外國經典G1加一季2000米本地G1 大滿貫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞