[顏色大皇超強六十] 五月一日谷草九場賽日討論區 I

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
永遠美麗你有冇中

望住佢贏 我嬲到乜都講唔到
氣泡唔放我都明
屌你另一場!咩支竹係乜撚野事
出埋紅運帝王幫佢開路 呢場水準真係唔作得準
氣泡啲撚樣fd 又話去完杜8 返黎殺聲震天
連帝王都過唔到又要俾我笑到面黃
可以係後面繼續慳多100米左右先發力更理想
等贏埋日本就史一了
驚佢抖唔到

上次香港盃覺士盾搏完都跑唔到董事盃
返到嚟就係頭幾隻 仲要無變位置
呢場馬真心覺好癲

琴日堅勁係賢者無敵 浪勇
其他G1場次 包括三甲馬 我當睇唔到
不如早多一百放頭埋番一 二疊
呢個我認同有想像空間
我都係想講全世界都屌佢中段變奏唔放頭呢個pt唔係好合理姐
“His ex-trainer is Michael Freedman, who used to be in Hong Kong, so my son asked me to talk to Michael to see if he would sell the horse,” Lor said.

“He looks like he has ability. I was a little bit wary – first [Hong Kong] start, drawn 14 and the track today is not very good outside.

加州算係咁啦
不利形勢仲捱到條Q
其實係我心目中已經史一咗
不過贏埋安田 其他人應該無野講

隻馬一定攰 真係跑鬥心
今期鍾狗畢業未
又full book
佢埋2疊
一嚟支竹唔似放過佢
二嚟浪勇個彎唔洗兜咁大,拉上補下唔係想像中差咁多
浪勇1200米個陣個位靚到震
先見上嚟搞一搞反而令到浪勇劣勢咗
佢今場跟住浪勇尾跑真係覺得佢贏到咩?
只可以話川田出閘慢咗
冇慢閘又會唔會有變奏呢?
條友可能柒下柒下係入面唔知做緊乜
其實對過三次三次都輸
主場佔嘅因素好大
同一道理浪勇去日本都好大機會輸俾先見
所以我覺得係浪勇喺沙田點都係贏你先見
聽人講你日本大勝
反而好奇浪勇有冇機會再加分 噚日噉嘅地噉嘅track都贏真係奇蹟嚟
日本仔本身冇中段走呢個概念,而且川田係頭段根本就係拉唔住隻馬,隻馬自己湧左上去
之後領放馬群一齊加速隻馬一路都係保持同速咁走
去到Last隻馬都係均速捱

結論就係 川田真係一件垃圾 係成場入面根本冇操控過隻馬 隻馬純粹成場揹個人跑
我覺得浪勇贏就真係贏在麥當勞頭段刻意搵遮擋
同埋關鍵係先見走個陣仲好淡定留守係個個位冇跟住上

去到彎位移出去係蝕,但係以上兩個因素就足以贏你先見半個身位

平心而論 我睇緊場馬以為個陣真係以為浪勇會輸
可惜先見係發揮同際遇上更差所以先會有呢個賽果

當然浪勇咁都贏到係真心Respect 馬王當之無愧
今季最佳4歲同一哩馬唔知點排
大至尊贏打吡含金量最高 覺得應該係佢
但驕陽明駒贏兩關
賢者無敵贏真G1
馬會如果揀大至尊變相證明打吡大晒
除非好似金鑽貴人咁短途三冠

當然大至尊贏埋遮打就唔洗拗 其他兩隻今季冇G1跑啦
點都好 先見都未到日本馬王級
作客輸俾浪勇合理

只係可惜隻馬由幕後部署到騎師都係一篤屎
點解咁多人講遮打
2400真係到咩

仲有xx之戀黎
勁過女皇杯對手…

抖暑錫住用下年衝2000g1好過啦
輸哂
買咗春季天皇賞單T
有頭兩名冇第三
認同唔係馬王級數,但隻馬值得擁有一場一級賽冠軍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞