電動車和汽油車哪個更有未來? 歷史早已指明方向

188 回覆
57 Like 16 Dislike
Terminator 科幻片話你知一百年後前缺油荒,未拍過缺電荒
睇歷史講科技
條友係咪鍾意用圖表分析炒股嘅人嚟
唔係冇可能,而係成本高,因為要額外加個電腦同一大堆sensor(呢啲野電動車本身就有),仲要係可以人手控制嘅前提下,額外加啲機械去令電腦可以參與控制
成日話乜油油唔可以自駕既白痴知唔知歐3之後既引擎都要行電腦控制
最後係核離子電池
內燃機發展到左極限又唔講
飛機起飛降落有自駕?
咁油車都有cruise mode啦
歐3標準之後既車都要行sensor既啦

一早自駕既飛機係行
你識車定單車多???
其實誇大咗
tesla model 3 重量 1753kg
全人手入油囉
車/船/飛機自駕技術唔同, 唔通我話鐵路自駕係用電咩
定你想新幹線又轉返入油
"幻"字點解???
對自駕最大影響根本唔係動力來源,係工作環境既複雜性
支那無得抄又點會研發到 唔係tesla係支那設廠 支那電車可以發展得咁快?

支那人除左抄襲之外 仲發明過啲乜野改變世界?
個重點係同一條起跑線上,市場自會同你調節,依家個問題係用立法,補貼去強推電動車,但最後個結果係同你講仲唔環保,而且能源效率低
有autoland, 無事就唔洗轉人手
一滴香!!!
純電動車個插動係自動插入插蘇架家陣

新幹線又拖個集電弓唔行電池
武肺改變世界
你忽略咗Train ai呢個步驟
用油車難train好多
唔係話無, 支那都有自動入油機械人難同危險姐
一早自駕既船同飛機係入?
全人手入油囉
定你想新幹線又轉返入油
純電動車個插係自動插入插蘇架家陣

唔係話無, 支那都有自動入油機械人難同危險姐
一早自駕既船同飛機係入?
全人手入油囉
定你想新幹線又轉返入油
純電動車個插係自動插入插蘇架家陣

話你知,

連芝麻自己都有限制電能巴士入隧道嘅密度,
講完啦!!!
有幾高 用引擎帶動一個小型發電機已經夠行電腦
nio換電, 技術上做左
n700s加返粒電啦 最多係話插住電用, eva咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞