公司block咗web whatsapp,請問有咩方法破解?

309 回覆
15 Like 379 Dislike
大公司比你用到web版,分分鐘睇曬你啲chat record
番工一律唔建議用公司機/公司Wi-Fi做私人野,絕對係零私隱

自己帶多部私人MacBook番去用仲好啦
上面啲VPN/chrome extension係公司IT policy下無機會用到

咁易比你破解到,你當Firewall/GPO/Application control/DLP/EDR/Proxy 流架
樓豬而家應該驚到瀨屎
公司開正policy比你偷懶都唔食住上
新policy 都唔會淨影響你一個啦,仲諗破解不如等多一排睇啲管理層點搞算啦你破解公司個保安系統係想搏炒又另計

間公司你有好多股份咩?
你自己send出黎之前又試過未?

樓主fg
extension裝VPN
不需要安裝
whatsapp message forward 去signal/ tg 空帳號, 公司login 自己signal / tg 拎字
Block 9返公司囉
有冇方法唔洗裝野,而又remote 到部電話
開名啦
最簡單方法 買隻wifi 手指 射自己個電話上網
唔俾咪唔好用囉,同個客講以後email搵我
公司規定
唔係假膠就係弱智
熄Proxy VM入面開
唔敢開tg, 基本上都係d 色色野,冇個contact 係正常 sorry off 左topic
cls公司
突登大量輸單
用業績同公司說話
好正常,block gmail,block yahoo mail,block USB 手指都見過。驚 D 人抄嘢走。
Matrix can help
Texts
Beeper
Element
叫用到webwhatsapp d人覆囉
幾撚on9先會嘗試circumvent公司IT security policy
fg? 你真係用黎同客contact咪同公司申請解囉
不如轉工啦
比你偷懶你都唔識?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞