公司block咗web whatsapp,請問有咩方法破解?

309 回覆
15 Like 379 Dislike
人地講明唔俾用你仲要搵方法偷用
仲要係for公司客

等陣俾人查到你violate security policy
公司只係會炒你 唔會多謝你

出嚟做嘢 唔好咁傻啦
橋就我地諗,錢就你賺
Block左usb就攪笑,都係過唔到file

如果係做金融嘅大把會block; improper recordkeeping 早排啲大行先俾SEC罰完錢黎
樓主係話係global instruction去block依啲instant message software仲夠膽死諗破解
樓主分明蝦腸,公司封whatsapp實有原因,正常普通員工亦都冇可能會諗破解方法。唯一解釋係樓主想工作時間喺私人用途上用whatsapp
on99,好明顯上面落左order叫it 保護好d data
應該所有野都要經email 收/發
usb 手指都 封鎖埋嫁喇

字就自己打,file叫佢send email喇
冇得用咪唔用,反正policy 寫明你大條道理唔用
搵隻chrome有extension的vpn, 唔洗system admin right就裝到
同個客講囉
用呢個:
https://portapps.io/app/whatsapp-portable/
不需安裝可以使用WhatsApp
其實佢係咪想你用公司Email算
同IT 部講囉
自己帶電腦囉

mac可以自己喺app store download
用手機
搵IT 解番
.exe點裝?
Exe 唔洗寫落system係唔需要權限
email係公司資產 whatsapp你走左就真係走左
熄咗個proxy script
同客講以後要用email, 公司policy唔比用WhatsApp, 如果覺得唔方便可以send投訴email你再fw去比IT

公司firewall or group policy block冇得破解,除非你每日返工帶私人laptop+自備WiFi
建議轉工
樓豬完全唔理叫佢唔好用WhatsApp嘅留言,又蠢又硬頸
自己起個vdi website 再登入落去 連住個whatsapp web版。 咁樣應該最安全
人地岩岩block,你就即偷用
睇定d先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞