公司block咗web whatsapp,請問有咩方法破解?

309 回覆
15 Like 379 Dislike
我公司連vpn都block 埋
用手提連左vpn會斷Wi-Fi
叫個客用email
用到自己windows就裝vpn啦
同公司申請
我公司都係要申請先用得
可能真係安全問題然後老細order block WhatsApp
咁你自己揀, 入去逼老細

定係係公司扮工啦

老細就唔會識得分辨點解你用手機打whatsapp 會慢d

點解你俾資料個客會慢d

佢只會覺得你慢
btw我想講新版whatsapp桌面版有好多function都用唔到

例如select 個名一定要成個copy,仲有business版 啲prompt全部用唔到
自己起Proxmox再web control
唔得
VPN 呢? Chrome Extention D VPN 未必會block到
申請叫It放
要個同事用自己電話dl file再email 比自己,間公司有幾安全
🥺🥹😢🥲😂😅
同 admin 申請開返就得, 你同佢講要同客傾野咯. 佢唔肯開就同佢講: 我唔同客傾野開單搵錢, 你地啲IT 狗食屎呀?

block 得到就開得到 , 一定整到㗎
利申: 見同事比人咁鬧過
BLOCK得WHATSAPP的公司, 十之八九都BLOCK埋安裝權限
自己搞咁on9?
公司block得whatsapp 應該都有vpn control
用左vpn先係保唔住份工
Chrome plugin?
咪撚用囉 做慢d 姐
試過
你用local PC 定上cloud pc先, 你用cloud 已經唔洗搞,一定要IT放
最終都係跳返去web whatsapp, 無分別照block
block web whatsapp咪算好囉,我連上網都block 埋呀 淨係收到email同上到內聯網
Block咗port啫
用tcp protocol搞掂啦
個whatsappacc係你定公司先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞