公司block咗web whatsapp,請問有咩方法破解?

309 回覆
15 Like 379 Dislike
如果佢識嘅話,自己用唔用嘅電腦起個proxmox server免費添
打電話去it狗到屌佢老母
貼錢返工
呢度開po 同回po 既撚樣未返過工定點block呢d好正常
正常行iso27001, 都會做足 DLP 唔比人 vpn, whatsapp, email, etc.
一係你自己帶多部機, 一般 internal network 多數可rdp
公司怕資料外洩⋯⋯正常block曬,
只剩email...

習慣下啦!

或者有同事玩串party....
認同任何公事都應該係B&W 有record
有規模既公司甚至每份doc都要filing 有咩理由用WhatsApp

一陣你亂鳩應承完人 你公司邊個知

WhatsApp只係方便你聯絡人 唔係company official communication channel
Banking / 政府要跟足法律
唔關吹水事
驚你send d 公司野走
做過銀行it 藍牙mouse都block
9成係樓主貪方便
有公司email唔用
用whatsapp同客溝通同收file
依家公司block 9就黎搵破解
手機唔好咩
慢慢做
同老細講。
window10點裝廣東話拼音打字
https://lih.kg/1674358

又問點匯入google聯絡人

你當呢到係Yahoo知識?

問你個IT部啦
用5g router 插條lan 線 就可以任上街網啦
睇做邊行 whatsapp 我呢行未block過

Block左我真係唔駛做野
垃圾post
下次會唔會開 「公司未出糧,可以點
MS Teams 得唔得?不過會咁block的話,可能係啲咩野cybersecurity呀,data protection呀之類考慮。你咪轉用email囉,生意上嘅嘢,用email留底好啲,你用WhatsApp的話,公司冇記錄,出事就口同鼻拗,你冇乜So。
唔知你講幾大既客啦

香港連鎖group咪一樣會用whatsapp溝通
而家唔係個個鐘意收電話既

只係去到offical傾完個deal 出PO咪用返email去black and white

時代唔同同會進步啦 whatsapp只係溝通既方法同工具

而家簽合約都可以電子紙再confirm 唔一定要走去寄掛號帶或上門簽完再收返
其實醫管局都係咁
佢用電話email 返啲file比自己, 咩公司懶係secure
Aecom依啲大型工程公司都block
醫院有啲機要插USB手指copy file deploy, 不過好過比人hack到啲重要野?早排先有間比人hack咗
你打份工咋
搞到自己violate 公司policy 仲大鑊
有咩事 佢可以炒你要你賠錢 你輸撚硬
公司會叫你用公司設備,公司提供的電話、Email、IM約客,無人叫你用私人帳戶做公司野,如果講多兩句見你煩仲可以懷疑番你係咪想偷公司機密/客戶資料。
大把唔比啦
用ms 既一定用email & team
好人好姐點會叫員工用web 版做野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞