突發!美國宣布制裁以色列!

331 回覆
188 Like 40 Dislike
事實上以色列政府啲確受到好大國際壓力
亦都見到hamas同其支持者係做緊呢樣野
有無用都好
唔明點解你要扮睇唔到
炸撚平佢啱㗎喇
我只係駁你嗰套「以色列炸死哂人質的話哈馬斯一定大聲講」嘅邏輯鏈
唔係話邊個一定有一定冇你連人地講咩都唔識睇
可唔可以屌以色列不義
但又支持佢掃平加沙?

而且成件事好睇立場

如果你想歐美失去中東控制力
令戰爭壓力或死亡恐懼去到歐洲
就會想支持以色列仆街

但如果歐美都忙住應付東歐同中東
東亞就會失去關注力甚至鞭長莫及

你站係大部分台灣人利益立場
當然最好掃平哂真主黨伊朗等反美勢力
咁美國先有更多資源放去穩住台海局勢

但香港家陣已經係煲熟田雞粥
希望亂局出現打破困局嘅香港人又會存在

我唔想講到各打五十大板咁
以色列人對巴勒斯坦阿拉伯人仆街,啱
但佢哋唔係對香港人仆街
最仆街都只係幫港共解鎖iPhone

但就立場去睇,巴勒斯坦因為反以色列
就自動反埋佢背後嘅美國
重要企埋去美國嘅敵人 伊朗同中國 度
雖然其實以色列同中共係開戰前關係良好到爆

成件事好睇立場之外
重要冇得好簡單去睇
支那當你韭菜啊

五毛手畜
如果你講有因必有果,而家只係受返自己種落黎既野
呢個係事實,我都唔會駁你

但同時適用於世界所有野,不論正義定不義

到最後都係睇下邊個拳頭硬
當年啲差佬都係咁諗 竟然咁多正皮 連登已經畀五毛入侵晒無人記得poly手足
當年猶太人俾人放逐去歐洲受苦
咁e 家放逐加沙人去歐洲享褔咪公道又大家happy
隨時幾百年後既歐洲回教徒多過基督徒
到時回教聖戰解放耶路撒冷都仲得
邊制裁邊運武器俾佢地啦,都慣晒
咁你只係假設以色列會可以點樣回應翻哈馬斯

都冇反駁到哈馬斯必定會將件事發大黎講呢回事
似係你九唔撚答八多D

定係你想話就算以色列炸死人質,哈馬斯都唔會出聲咁癲?
反對巴勒斯坦入聯合國
之後撚手扮野反制以色列
呢下反cup 真係塞撚晒其他人把口
真心屈機
支持蛔=支持恐怖分子
伊斯蘭世界毒瘤
除咗恭喜,我搵唔到其他野講
發通輯果個都癈既
講左等於冇講
猶太人賤種黎
中東支那人

點為之賤種?
講社會,文化,學術,科技上既對人類既貢獻,猶太人點都唔會係賤種
尤其比起伊斯蘭垃圾就更加顯得優秀
因為伊斯蘭垃圾宗教對地球文明有威脅
唔清楚,對中国無興趣
sorry,Zionist 猶太人係賤種
其實我都唔支持種族滅絕
不過又唔洗擔心,巴勒斯坦人口咁多年黎一直都係直線上昇,冇種族滅絕既問題
咁即係你都冇野擔心啦係咪
唔認同,不過你有你諗法啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞