突發!美國宣布制裁以色列!

331 回覆
188 Like 40 Dislike
我話好有用喎
波台狗思維係咁
block左好過
人人境遇都唔同啦, 最接近恐襲事件既人, 同人大左膠邊會有共鳴, 唔係你 d 朋友死左, 生死未卜
同對支那一樣。
上個月制裁完今個月又派人去上海傾。次撚次都係咁
話畀以色列知炸死哂,以色列可以話假,仲可以話要用更強火力加快營救,地面部隊入得更快又得

都未講如果你覺得話以色列炸死哂人質喺PR戰上好有用的話,就算以色列冇炸死哈馬斯都可以話佢炸死哂啦,PR戰中事實嘅野邊到重要

由此反駁你嗰套真係炸死哂就一定大論特講嘅理論
左膠就梗係唔覺得自己係左膠嘅
咁就叫種族滅絕
喺加沙打仗大部分死傷就梗係加沙嘅人啦
定係你想對家死幾多人
自己就要死幾多人咁樣打仗?

on9仔
納粹份子唔係種族
全盛時期既納粹德國,都有反戰份子
中國人不打中國人?
口講口賠?
喺哈馬斯角度可以係放完人質之後以色列反口唔認數打落去又得,甚至係冇人質喺手所以加大火力又得
雙方信任係0,又無人做到/想做雙方都信任嘅中間人嘅情況下談判根本戇鳩
嘩有咁多反戰份子都仲空襲Dresden
一定係種族滅絕啦
佢係講緊加沙麻
有無邊個國家講「德國人沒有一個是無辜的」?
美帝出手
咁冇得解的
係睇你認為以色列可信定哈馬斯可信

我認為以色列係文明國家,哈馬斯係伊斯蘭恐怖分子,所以我主觀會相信以色列。咁諗得唔得?係唔係cctoy諗法?
我做咩要行動?我要行動d咩?好似你班廢青咁日日出黎鳩吠?
根本分唔到,或者冇得分
因為美帝係多元聯邦
2019 Poly 入面都係
咁冇得解的
你by default已經預設以色列喺咁嘅情況下會點點點
然後將你自己嘅assumption假設為100%正確一定會發生
然後就以此為依據當反駁左我
點同你講落去呀大佬

再者呢個討論都係由你問嘅"如果人質係以色列炸死"開始,都係冇意義。
我夠問如果哈馬斯殺晒所有人質,冇人生還,然後屈鳩以色列嘅collateral damage導致人質死亡,咁點?
應該唔係表面,係開晒聲叫你唔好郁 ..你就走去還拖,呢個細佬好撚唔比面大佬
如果美國插手一定無可能 ...

美國唔會比機會一個唔聽話既小弟統一中東
咁講,伊朗單野又點計?
歷史timescale本來就係比人嘅壽命長
前人種樹
後人乘涼
有因必有果
宜家加沙人只係受返佢哋自己種落嘅果
仲講邊個細路係咪無辜呢啲on9嘢
你係咪第一日做人
都是伊斯蘭的錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞