突發!美國宣布制裁以色列!

331 回覆
188 Like 40 Dislike
中國人就係賤種
咁講得唔得
使唔使你批准?
制裁一個部隊好似第一次聽到
有邊個唔係奶,你班人走佬去英國咪又係奶鬼佬春袋
Cut 左一個unit 嘅援助 就叫制裁
邊個國家冇黑歷史,美國班黑人都唔會日日提住黑奴既歷史啦
笑死,你個奴隸仔以為自己同統治階級係同一個級別
咁樣就叫制裁擺明淨係做個樣啦成個美國根本就係猶太人話事
2024年你仲提文革,會唔會搞笑左d
你要捉字眼你可以慢慢捉,但妄想自己同統治階級係同一個級別就有d搞笑習近平去到美國仲要封路趕走d露宿者。呢個就係統治階級同我地既分別,我講緊邊個果陣都係分得好清楚呢樣野。
呢個係中共控制輿論既策略,你咁都睇唔明會唔會傻得濟
即刻制裁。
轉頭軍援。
跟據聯合國定義,下面中一項已經係。
咁當然啦,如果你要定左罪先計都得嘅,普京打烏克蘭都冇比國際法庭或者un定倒佢罪,你如果覺得咁樣係講得通ge都冇問題架,btw近代三大大屠殺之一ge鄂圖曼屠左百幾萬亞美尼亞人到依家土耳其都未承認責任嫁,你都可以順便撐埋

In the present Convention, genocide means any of the following acts committed with intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as such:

Killing members of the group;
Causing serious bodily or mental harm to members of the group;
Deliberately inflicting on the group conditions of life calculated to bring about its physical destruction in whole or in part;
Imposing measures intended to prevent births within the group;
Forcibly transferring children of the group to another group.
咁你又岩,我講野之前係要諗清楚先
咁叻你整囉
定罪?
大家用字精準少少
定罪同證實有intent係兩回事

你自己都quote嗰堆野讀清楚少少
第一句已經講埋"committed with intent"
即係要合乎種族滅絕定義,intent係必須
就算下面中一項,中兩項,中晒都好,冇intent就係唔算
依家就係以色列嘅genocide intent都只係"plausible"
將來有可能改變判決,但就今日嚟講,以色列嘅戰爭行為不合乎種族滅絕

相反,哈馬斯100%對以色列有genocide intent
但唔會定罪,因為從來冇能力實行到

btw你攞鄂圖曼黎講冇意思
冇人撐鄂圖曼對亞美尼亞人嘅種族滅絕
咪屈我
鄂圖曼192x解體左,土耳其呢個之後成立嘅國家其實唔關事, 國際法庭冇得追究。(當然土耳其亦係仆街)
其實係德國嘅錯
仲可以允許猶太大生還
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞