買電視機 / 換電視機 集中討論區 (172)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
購買水貨電視我推薦 盛..澤

購買行貨電視我推薦 AVLIFE
係咪去豐澤百老匯或者專門店買係戇鳩同樣都係行貨咁點解AV live會做得平過其他咁多咁
大鋪要問折實價
如果就呢兩部對比 LG & Sony 綜合嚟講邊部會好啲 睇戲睇波同埋對聲音都有啲要求
AVLIFE應該唔送soundbar係咪我見大舖好多都送
AVlife一樣有
對聲音有要求加Soundbar
最近睇睇下想買Samsung the frame
有冇需要屌醒我
q70c對比q70a有冇進步?
定再upgrade 上qn58c?
HDMI 2.1由1個變4個,其餘一樣

就算Q70D也沒什麼分別
QN85C好好多,不過停產要周圍搵
試埋D黑位多嘅戲,例如stranger thing
而家Av outlet係咪唔推薦?
大鋪同Avlife通常都係大價跟贈品
有D細鋪可以比個走贈品嘅價
以上都係講行貨
Hdlife
Avoulet一時時

Compumark, hdlife
啱啱俾錢訂咗部65S90C
邊度仲有貨?
The frame 得個樣
要畫質就正正經經買返普通電視la
睇電視唔係睇個殼
其實新Bravia line up
9 係 mini Led
8係 OLED
理論上唔係 OLED 先係flagship ?
Bravia 8 可睇成而家 A95L 後繼?
Bravia 8 可睇成而家 A95L 後繼?
NO, WRONG

BRAVIA 8 係 A80L 後繼
A95L繼續做王者2024
The Frame 主要做藝術擺設, 閒時睇下生活照片影片, Youtube, 小朋友卡通等就得

正式睇戲睇劇就唔建議
真係要睇吓 Sony 演算法可以搞到點
等睇開箱
出bravia 8既原因好簡單,就係upgrade a80l核心做pentonic 1000
a95l 已經用緊,又唔upgrade 做qd oled gen3,咁咪唔出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞