買電視機 / 換電視機 集中討論區 (172)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
Samsung 50Q80C
Thank you
想問下如果只睇電視,netflix,係咪部部機既畫質都差不多,有平買平唔使理qled 定oled?
netflix即係睇咩先
一去到睇戲, 只要套戲唔太舊, 畫質都可以有好大差距
sony pan記呢D日本大廠對電視台影像處理又係好有心得, 對比大陸電視都可以有差距
想買s95c 55" , 想經avlife 網$11990用信用卡食網上迎新

不過係咪 avlife 店舖買 s95c 始終抵啲? 見ching 11490
條片support先有架
你要join 最貴嗰個 4K plan
加埋套戲本身有atmos 先出到㗎喎
如果你已經用緊4K plan
喺搜尋嗰度打 ‘’Dolby atmos’’
就會show哂有全景聲嘅片
咁S95C會唔會有compatibility issue with Apple?

唔想買咗裝埋先發現用唔到HomeKit或者駁唔到智能家居裝置
利伸唔係用samsung唔太清楚, 甚至完全唔用apple產品
淨係知道samsung有支援airplay的
呢到應該幾多巴打用samsung電視
下個po問多次睇下有冇人知

有冇Samsung S95C用家指點下迷津到底兼唔兼容到智能家居 特別係Apple啲裝置
lm
Netflix已經明顯睇到分別
三星唔支持Homekit
多謝樓主要再諗諗先
要homekit

Sony LG
請問我啱啱轉咗120Hz 電視,有冇方法知道PS5條線係唔係HDMI2.1?
PS5條線係HDMI2.1
比你開4K120HZ就OK
Thanks, 因為我未分到我玩緊嗰時係60fps定120fps,怕條線未upgrade
PS5 有咩驚跑120?
55吋其實X90L定S95C好啲?我見價錢差唔多但一個OLED
因為極少game行到120fps, 應該得射擊game有
S95C
主要睇戲
想問下qled 係咪唔會有鬼影出現? 同冇咁易壞?
有啲game 效能mode 會好順,以前電視有60fps, 但而家未分得出係咪會變咗120fps.

120Hz 平時睇電視係咪感受唔到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞