成日覺得遊戲新不如舊係咪代表人已老?

155 回覆
81 Like 24 Dislike
政治正確係撚受歡迎嘅元素
以前冇政治正確
Game嘅題材,内容癲好多
而家仲要連靚女都冇得睇
真係玩返舊game好過
呢個係另一樣野來,我唔係講呢樣,game 加政治正確最大原因都係投資方要求,個底咪又係錢
唔係game 唔好玩 係冇人同你玩已經以前啲跑online 對比依家都係on9 game
但一班人玩 就好撚開心
係 初戀呀~英高!
其實我真係好鐘意 fallout
B 社可唔可以收一收皮
比番黑石佢地做

真心時代眼淚
以前細個玩pokemon,卡關會行勻成個地圖逐個npc去講嘢,自己鳩試到過到關為止
依家返工,平日得一兩個鐘打機真係睬你都有味,卡關幾分鐘就上網搵攻略,都過唔到就直接棄game
New Vegas又真係好玩過4好多
我覺得依家d game 加太多無謂野夾硬拉長遊戲時間 好趕客 成日玩到中間好悶棄game 一係要人挨落去 都唔係講垃圾支線任務果d 係主線都有無謂野(即係做完一大輪野得個桔果d垃圾劇情)

以前d大作都係first run十個鐘內爆機 鐘意咪玩二周目 d內容順住去全程無覺得悶
反而有d舊game好想玩返,但就係知佢舊,知佢有乜不足,唔想再玩返d弱智操控
玩劍星即刻後生返十年
又好玩又好J
巴打好完美咁轉個灣借ubi 黎講原神
Re1 remaster 玩返仲係好驚,都成20年前

Re1 original 起晒格我就唔得喇

呢幾年以為自己無癮再玩新game
開左劍星先知原來唔係我嘅問題,係game嘅問題
唔認同 特別好多作品愈出愈爛
心目中既神作仍然係牧場物語礦石鎮的夥伴們女孩版
人越大
越想好似n年前咁,幾個fd同出面D人玩巨魔與精靈
玩極都唔厭
新嗰啲手機game就算吧啦, 換湯不換藥
玩課金cap水, 不知所謂
細個玩 生化危機, 依家仲係出緊 生化危機remake
感覺世界好似無進步過
同好wo ching
隻狼 rdr2 仁王都fit
到你老左就會明
人大左會無曬動力
開隻game 玩1,2個鍾就覺得累
唔似以前咁可以通宵煲一隻game 都得
成個玩game 體驗就會差左好多
大把野發揮
係d廠成日想食老本
gvg d 對戰模式仲有好多野可以玩
無雙都係
之前隻撤爾達無雙可以騎神獸車死敵人即刻爽左勁多
唔覺 demons souls去到elden ring玩到唔停手
利申未讀小學已經開始打機
其實呢啲嘢真係雙向
大把玩家會嘈話隻game賣幾百蚊
無返5, 60個鐘頭game play都好蝕底

以而家開發成本整50個鐘主線
製作成本肯定貴到黐撚咗線
都係多巴胺嘅效果
就好似吊橋效應,因為恐懼而有生理反應,但誤認為係喜歡身邊人嘅反應
打機嘅時候,見到靚女一樣會有生理反應,然後個感受會被認為係隻GAME好玩

簡單咁講,睇住靚女,人都精神啲啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞