等老豆老母過身, 我就可以安心跟埋走

313 回覆
1604 Like 114 Dislike
你識上連登已經係一個意義啦

睇下睇下post下post下又一日

你話係咪先
唔好意思話中你搞到你惱羞

捐錢睇捐咩同程度,天災呢啲意外事件去損係攤分風險,唔係受助嘅人本身弱勢。捐錢俾弱勢嘅人可以令人增加對社會嘅信心同安全感。

左膠嘅重點係否認「弱勢嘅人係弱勢」呢個事實,扭曲認知去令到強弱嘅人之間去差異化,即係好似你咁。對左膠嚟講,有弱者係強者嘅「錯」。
你好!
在你的文字中感受到你正面對着很大壓力和痛苦。自己一個人承受着,真的不易。如果你不介意,讓我們陪伴你一會,好嗎?
你可以進入網站內的『Chat窿』 https://chatpoint.org.hk/ (星期一至五:下午4時至凌晨1時;星期六、日及公眾假期:晚上8時至凌晨1時),和我們的義工傾傾吧。

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!
搵啲興趣做下?例如做運動個啲?
loser you too
真係好有同感,日復日,唔知做乜,覺得唔過呢啲日子都無所謂,時不時有種死撐住自己咁,知道未來有咩要做,但係完全唔想聽日嚟到...

利申要珍惜生命,雖然上面講到幾負面,不過有時候都會好開心。

掂 ,成個腦都係叫雞咪無時間諗loser 野
但我見到正面撚反而令我有負面情緒喎
可以嘅
我都有諗過..

唯有祝你老豆老母長命百歲啦

試吓搵啲興趣或啲忙到仆晒街嘅工
因為我試過真係忙到自己生日都唔知。
完全明白,做人真係唔知為咩
最近真係好似樓主咁諗,返工做到仆街
壓力大乜都要供
有得揀真係唔會想出世
不時都有跳樓新聞,70幾以上嘅都唔少。
以為自己出post
啲人成日都話有呢個諗法就係精神岀咗問題
其實前路茫茫,未來無希望先係主因輔導係幫我哋覺得好過啲,但係件事根本無解決過件事未來根本就係無希望
伸脷:呢個諗法係我好細個嗰陣已經有
垃圾
其實個腦淨係諗性, 反而唔係無心機諗其他野
有睇
依套野真係地球滅亡都未必有結局
原來好多巴絲都有諗過
即刻覺得自己都唔孤單

咁大家一齊呻完嘅
共勉之

做人正面小小 比你好嘅人大有人在
比你差嘅通街都係
點解唔發掘下自己興趣 咁灰做乜
打下機又好 睇下波又好 玩下車又好
香港搵到錢已經贏一半
唔洗理佢啦樓主 佢現實只係得女人
通常依啲人更加溝唔到女 因為真係吸引嘅人係唔需要日日放溝女係口邊
唔好撚扮型啦 死毒撚
收皮啦死耶撚
改撚埋啲傻閪柒名
現實係女嘅手都未掂過 唔好話屌閪
咁都俾你睇穿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞