等老豆老母過身, 我就可以安心跟埋走

313 回覆
1604 Like 114 Dislike
唔知有冇人好似我咁諗

是咁的。。。父母當初想要我
只係想要個細路湊成一個完整嘅家
由細到大都話要孝順佢地

以前書又唔係讀得好
幸好屋企有能力供我岀去讀大學
返到黎揾到份好多人覺得好嘅工
但自己就不停因為人地話好而困左係份工度

日日返工放工只係為左供樓
人生又冇乜興趣
搵到少少錢但買唔到快樂
毫無目標可言

其實父母都係想有人打點後事
咁我他日盡埋孝嘅
都可以跟埋一齊走
唔想再討好身邊嘅人
好攰
loser
到時溝到條女,就唔諗住死架喇,講經咩
發掘下自己嘅興趣?
本主題可能正在討論有關「自殺」的內容。
若你需要進一步協助,可致電以下求助熱線:
https://lihkg.com/help/suicide-crisis-helpline
你都痴線 梗係留底食玩瞓享福
有過啦, 但當我水泡
好彩走得快
一樣😂😂
好想死 但諗到死左層樓無人供,老豆又唔知住邊,搞到又無得死住,有時諗 因為屋企人已經要放棄自己想做既野,依家又因為屋企人 想死都無得死
而家都可以啦
係未叫做有福享
同埋個人覺得好空虛
最無奈係
已經放棄到洗埋腦
唔知自己本來想做乜鳩
原來係條溝唔到女既可憐蟲
不嬲都係咁諗
由細到大老母都不停講想死想自殺 但因為你地(細路)先唔死得要捱落去
我都同樣唔想生存 從來都唔想出世
其實都唔知為乜
既然大家都想死 點解唔一齊冚家剷
人生同你差唔多經歷
係冇機會去浸鹹水,份工差少少同埋冇層樓俾我供
所以快樂過你好多

屌你老母
你覺得可憐, 係因為你嘅世界女好重要je
我講嘅係, 除左揾錢,想有返d 人生目標
想做嘅嘢無得做,鍾意既人放棄自己
每日行屍走肉
負面嘅人會不斷吸引更多負面嘅人同事,好快會患上抑鬱症,未病發前見吓心理輔導。

當然正面嘅人都會遇到負面嘅人同事,但係正面嘅人生態度會慢慢吸引返正面嘅人同事。
上個月先睇過心理醫生, 話只係我近排可能壓力大d
冇抑鬱症嘅

可能我性格係唔會同人share 心事, 有時自己會諗到轉牛角尖
適合你嘅人就會留到最後,何必浪費去諗失去。
有得必有失,損失咗一個唔愛你嘅人,唔係損失。
損失咗一個愛你嘅人先係損失。想做嘅嘢唔代表適合你嘅野,所有嘅放棄唔一定係差,控制唔到嘅嘢就let it go
you cannot catch everything, when you release,the best will come to you
同巴打你少少唔同
我唔係覺得有人放棄自己
但自從返左工,就對人好有介心
成日覺得d 人埋身都係因為錢同利益
只會對以前讀書識嘅人先係frd
唔洗咁早決定啦
好多嘢都係step by step
好似你揾工,買樓,養父母
每個目標都係循序漸進
只係當你完成左個目標 就想有下一個
又或者本身呢啲都唔係你真心想要嘅嘢
所以你可能完成左都覺得空虛
咁都意味住其實你都可能想揾自己想做嘅事
慢慢來啦
傻鳩樓豬attemtion seeker
睇死佢唔會針啦
點解搞到好似老豆老母要幫你set目標咁
咩叫生你係想湊成一個完整既家
佢哋又唔係生完就唔理你,唔係養兒防老嗰隻

你自己搵唔到目標就瀨鳩老豆老母
你廢到咁都供埋你出去讀大學,仲想點
我相信佢哋對你既付出都唔少,你自己應該感覺到

自己做啲咩會快樂都唔知,係你個人問題
你咪唔好供樓同父母一齊住囉
返工係為錢,唔係為興趣喎大佬
有錢咪去做自己鍾意做既嘢
你諗吓你又唔係邊位坐重要位置嘅偉人,是鳩但咪算數囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞