等老豆老母過身, 我就可以安心跟埋走

313 回覆
1604 Like 114 Dislike
香港咁安全邊有害
我都係
以前讀緊書已經咁樣諗
過兩球俾我,幫你搵人生意義
TG: hugo1991
講真有病就睇醫生啦

死你老母咩
認真 我真係咁諗捱左10年🥲
有$就可以買快樂

BTW 叫過雞未?
社會
以為係自己出post
對呢啲人嚟講 上網叫春係爽過睇完醫生同朋友講
佢哋係享受緊呢種感覺
唔係屈,事實嚟,「左」係一籃子概念嘅集合體,主要精粹係對弱勢嘅支持,支持和平或用其他方式去保護佢哋心目中所認為嘅弱者,注意係佢哋「心目中」,並非為客觀。同「右」相反,右派傾向認為弱者應被淘汰,令群體進步,可以採取主動或被動方式促使或支持社會淘汰弱者。

無論LGBTQ又好、環保又好,呢啲左膠嘅共通點就係提倡去保護佢哋心目中覺得「被剝削」嘅群體,可能就係班transgender,或者係自然生態。之所以話喺度周圍同人講人生有意義嘅人係左膠,係因為佢講呢樣嘢嘅對像就係一啲比較缺乏自信同成功感嘅人,係佢哋心中所認為嘅弱者。

左膠令社會資源分散、去競爭化,破壞自然淘汰同進化嘅本質,任何形式嘅左都會令社會退化,而呢類嘅人往往比較蠢,意識同接受唔到現實嘅情況同大局。

左右本身冇對錯之分,左膠係比較極端嘅左派,覺得應該攞去打靶都只係我個人preference。
仲有真係想死果啲人係唔會叫春的
上網講想死 仲柒過以前啲mk 𠝹手
試吓溝仔
跟我返教會呀,好開心
巴打無興趣咩?

幼稚都可以,打機,玩具,玩下遊戲卡之類,一d都無咩
不如試下追全職獵人漫畫
叫雞代替結婚,幸福快樂人生
叫雞代替結婚,幸福快樂人生
孝順埋淨低日子 賣左層樓佢去東南亞做皇帝啦
去下旅行,飲飲食食,風流快活唔好?
既然搵到錢,即係唔洗擔心財政問題
無謂比社會,長輩灌輸比你既價值而左右自己真正既價值
人生存係為左自己,唔係為左人地
為左別人既閒言閒語而錯過左享受
值得咩
你咁諗同起discovery channel 既紀錄片裡面既野生動物有乜分別?
一樣 其實都唔知點解要出世
冇一樣野係特別出色 勁平凡
好似出世係為左成為齒輪 襯托人地幾出色
唔係完全冇開心既 但總係覺得生存冇意義 唔知為咩
「係因為佢講呢樣嘢嘅對像就係一啲比較缺乏自信同成功感嘅人」
你話呀?
不如假設邊個捐過錢就係左膠啦
無事呻吟 係度叫春 。 衣食無憂 勁啦

如果你真係覺得人生無意義 就去幫人令你人生變得有意義 係度叫春。

坐下屯公梯丫佬或者去神奇道踩下單車搭下的士,之後可能對人生有唔同諗法呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞