點解「女性站立小便器」流行唔到?

266 回覆
30 Like 130 Dislike
要裝嘅咩?ching睇得機械人合體嘅動漫太多?
新事物一定係後生會試先,普遍咗就會全部人覺得有得揀好過硬排長龍,
就算智能電話都唔係iphone1一出就全部轉晒啦,但當年都一定有班食古不化嘅人左一句唔得,右一句唔work。
所以就唔討論得咩?呢度學術台,唔係女人專利台喎
成句用嚟回返你一樣work
個出水位夠大就OK
漏斗咁應該唔夠
紙嗰隻都還好
我唔反對你用正評去支持佢㗎,
只要你認同佢嘅回覆唔係on lun 79就得
本身有起埋廁格的話,根本就唔需要迫,自自然然會走去用
你點知人地冇用?
因為有尿兜係唔會令到女人去廁所快左囉
本身坐馬桶嗰陣係一除褲就痾
你要用個咩小便器嘅話,即係要女人除左帶m巾,仲要帶小便器
當你用紙製版,每次都要人花時間喺手袋到搵個小便器出來
如果要放垃圾桶同廁紙喺每個尿兜之間,變相用左好多空間

成件事不論對用家、清潔工定商場都冇任何好處
重點係冇咩人願意為左快啲去到廁所而洗多筆錢買小便器,日日帶小便器出街,而且女廁唔係任何時候都排哂長龍
咁多人答哂你點解冇用,未入過女廁嘅弱智臭j係都要堅持女性尿兜有用
留翻少少毛痾尿咪得
漏斗形咁應該唔夠
紙嗰隻都還好
佢哋主旨好似係怕麻煩同唔接受改變多啲,
同埋佢哋冇思考過女廁尿兜唔一定設計到同男廁一樣,
其實只要有少少專屬改變,佢哋嘅問題都好易就KO到。
真正解決到排出龍問題至係最終目標
其實你要明點解會長龍先.
根本女性去toilet就係耐, 你坐又好, 企又好, 都係耐.
點解你認為用站立小便器會解決到長龍問題?
殘廁係設計畀傷殘人士用,入面嘅設備都設置到為輪椅人士方便如廁,
既然個個商場都可以整到個專畀佔極少使用比例嘅傷殘人士用廁所,點解為所有女性而去設計個專用尿兜大家就覺得多鳩餘,岸柒鳩?
我唔知,所以想討論吓,等你畀啲高見
用完係咪要袋番落手袋
隨身帶一舊有尿既野
正常都好難普及
最快既方法就係比女人入男厠用尿兜,不過點實行就…
你自己睇唔明就屈人哋自相矛盾

痴撚線我好撚驚
就算如你所說唔會快咗好多,但至少會有分流效果,個個入廁格,前面幾條友都開大,我咪on99等佢哋逐個開完大至入去?我去尿兜吸個豬咀10秒痾完走啦,同埋咩帶多樣嘢又有咩問題,本身啲人都唔會個個帶耳機出街,依家咪人人都有一個無線耳機連充電盒,以前個個唔會帶環保袋,依家點都有個,一切都係生活習慣問題。
唔用左膠手法個主要問題係
好難令到有場所願意花錢嘗試起依個廁所,冇乜人鐘意咁激進,成本都唔細,錢係一件事,公關又另一件事。
因為可以分到流,行車快線同慢線嘅道理
可以放上二手網拍賣
d女人好古惑既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞