天瑜設靈|天瑜爸爸:至今無收過醫管局慰問 社交專頁營運至拿回公道

290 回覆
28 Like 308 Dislike
佢應該同醫管局簽左保密協議 收左錢就唔再追究

天瑜老豆私底下收左幾多捐款都無人知

琴晚東張都報左 天瑜個喪禮都係有其他機構幫手搞 唔使出錢
應該係患咗佢呢種病嘅平均壽命
醫療事故係不幸

但呢條老豆好似特別奇怪咁
癌病又突然一夜無事
同埋咁細個小朋友
好多時都因為朋友唔多而揀醫院出殯
算係縮短啲時間同過程
家屬唔使煎熬太多
呢個老豆好似想時時刻刻提住件事
唔想佢完咁
慰問?
冇要你捐器官咪執到囉!
個女都唔痛了
條友仲要追究睇嚟係貪錢多啲
4号….
你今日先知佢係弱智
從前有一個很窮的人救了一條蛇的命,蛇為了報答他的救命之恩,於是就讓這個人提出要求,滿足他的願望。這個人一開始只要求簡單的衣食,蛇都滿足了他的願望,後來慢慢的貪慾生起,要求做官,蛇也滿足了他。一直到他做了宰相,還不滿足,還要求做皇帝。蛇此時終於明瞭,人的貪心是永無止境的,於是一口就把這個人吞吃掉了。
我好記得佢哋第一次上東張時個老豆話唔要錢,嗰時我真係睇到喊,好同情
之後件事愈來愈變質,每隔一排又話醫管局唔理佢,又話要出院,又突然和解,但又話仲要拎公道,真係水同眼淚都被佢爸抽乾哂
只希望妹妹一路好走,畢竟已經捱咗咁耐
你on9?
又唔見其他有醫療事故既人有公屋住?
和解收5百萬 加埋其他人捐款應該差唔多
合理
真,賠償落左袋應該爆左資產上限,以加舉報公屋富戶有3000
和解左仲日日走出黎屌HA?
咁你和解黎做乜?
佢已經係販賣可憐搶fo喇
開頭係同情既,和解完仲日日走出黎,係我心目中已經係Steven級別
啊,聽講好多屎忽鬼買左佢張贖罪卷,唔知佢資產爆左公屋ceiling未呢?
ian fans肯去查佢未
佢本身有特大單位係因為個女有醫療需要,依家個女過左身,換返間細單位其實係合情合理合法,咁先會有利社會福利資源分配
如果佢因為收完賠償+捐款之後過左公屋資產上限,佢真係有需要交返個單位出嚟,社會仲有更加多俾佢慘嘅人連食飯都有問題
但單野一開始係醫院個邊好鬼,佢多方面努力先迫到佢地承認,好似仲有修改醫療記錄既問題(呢 Part 好似警察有跟)
貪得無厭
咁賠咗佢仲想點?
如果佢個公義係要個醫生終身停牌跪地認錯,咁似乎有啲唔現實
一般和解協議都講咗雙方都不再追究,要再追就要嘔返筆錢連利息比對方先
佢可能賣慘賣到上咗腦
又或者覺得HA欠佢一,要當佢一世VIP咁招呼
每年佢生日都要HA送蛋糕禮物,去急症可以唔使排隊咁卦
其實依家係追究醫生改記錄刑事責任,已經同醫管局和解完無關係了
死左個女有怨氣都好正常,不過佢都似見單野油水易撈想撈多d
一筆過賠償可免除
我個癌症FD排緊公立,點解天瑜分配到咁多資源佢就無。你將人分等級?你比起我屋企隻丁丁望既野更貼地
好撚柒煩
佢呀爸好L煩,錢收咗又要日日講
個小妹妹唔洗再痛喇
希望佢爸爸快d去陪妹妹啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞