天瑜設靈|天瑜爸爸:至今無收過醫管局慰問 社交專頁營運至拿回公道

290 回覆
28 Like 308 Dislike
佢有手有腳攞綜援?
係佢生癌做唔到野先開始攞,定係個女冇事佢已經攞緊?
講真,個細路本身唔係住兒童醫院既咩,
點解好地地會走左去瑪麗做手術?

本來好地地係兒童醫院做手術,
同一班醫生跟返未唔會有睇錯牌版既情況。

講真,我唔信兒童醫院個手術室會衰過瑪麗醫院
老千同記者想spin到醫生自知出錯而事後偽造紀錄

但無可能做做下洗手打電腦
呢個社會就係咁架啦
佢有本事有藉口換到大公屋 點解要主動嘔番出來

btw 想講現今社會要包庇某種人
個後果就係全個社會埋單架啦

我地全部香港人都有責任架喎
做手術果班醫護今年仲升職加人工
收咗幾百萬賠償 加埋其他捐款 佢叫窮?
個女出事後兩公婆都冇做野
成家攞綜援
嗰時個老豆仲未生癌
https://www.youtube.com/watch?v=Qf6IG7Rd6Kg

和解咗都仲唔叫滿意的交代? 唔滿意你又收?
聽講有人 X Y 曬啲錢啦
醫院個個人死都有張慰問卡的
咁又係,唔做野係咁洗錢,坐食山崩,金山銀山都比佢食曬
屋就識問政府拎大大間,學下點樣照顧個女就學一百幾十次都唔識,請問周生係咪智障
你講得好有道理
個comment得1個人unlike
好明顯係俾你回覆個個人unlike啦
……他們都曾經在我最困難的時候扶我一把,包括:陸偉雄大狀,立法會容海恩議員,民建聯秘書長葉傲東先生,醫道惠民醫館黃天賜教授。

再嘈多兩嘈 人地出黎告佢真係唔講得笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞