天瑜設靈|天瑜爸爸:至今無收過醫管局慰問 社交專頁營運至拿回公道

290 回覆
28 Like 308 Dislike
你信?
睇得多連登就知大多連登仔唔當親人係咩一回事
香港太多人愛心泛濫又無腦
雯雯stephen都有人俾錢佢哋洗就知
中國人唔興發死人財架
唔好搞咁多野啦
可能野都唔想做 呃1世賠償
公屋仔驚自己都畀人捉埋一份?
難聽d講 走咗咪當大家有個解脫囉 仲喺到嘈乜

一係你講明個女值多開個價俾人 一路鳩叫討公道 咁你個公道想點先
和撚咗解仲想賣慘呃錢
大佬啲錢我有份交稅有份出架仆街
大佬而家唔係告贏咗賠償喎
係你自己簽和解 你唔肯你當初咪撚簽呀嘛
追返以前天瑜啲post先扮聖人啦傻閪
「代理型孟喬森症候群」受害者的死亡率高達6%至10%,而且可能對醫療行為產生創傷後遺症(PTSD),從而逃避後續(針對照顧者的虐待的)醫療。照顧者的虐待會持續進行,並且必須讓受害者維持病人的角色才能滿足他們的的需求。而他們除了從中獲取他人的關心、欽佩(貌似充當了一個很好的照顧者角色)之外,還操控醫療人員對受害者進行不當的醫療處置。
好似係耶人
個遺孀大家都好尊重佢,相反天瑜老豆 唔係我哋唔善良,係大家嘅同情心唔應該俾人無限利用以謀取私利
和解咗應該唔可以再經法律途徑追討?佢仲想點知真相?醫管局睬你都傻啦
佢圍爐專頁一開始有兩條link,一條ig一條pay me,收款人係Eddie JR ,不過冇咗似係啱啱del

ig條linker.ee/tinyuchau 個pay me link收款人係Angel Li,可能係佢老婆,有圖有真相

開埋pay me都夠膽死喺東張講大話,佢有本事咪話冇人捐款俾佢所以冇收囉

唔得喎,冇親身到場慰問
成件事佢個女係慘架
告醫管局係好正常同正路
要追究都係好正常
人地比Offer和解
覺得有問題咪唔好和解囉
佢係可以一直告等判完再索償
但佢自己選擇和解
代表佢接受架wo但佢反口
同意,今次連登同各大平台意見一致

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/迪迪·布朗夏爾謀殺案
係神嘅旨意
呢條友幾時落去陪佢個女 煩到仆街
佢同個女都有罕見癌 自己基因本身就有問題
個女病到無晒反應 個頭腫晒
老豆都仲要係咁拍片放俾公眾睇 賣慘

你估個女想唔想自己個病樣俾幾百萬觀眾睇
同阿mo 個老豆差唔多啫
其實我一開始都支持佢,不過日久見人心
一直用媒體做傅聲筒,次次都前言不對後語
又話冇收過錢,下次又話冇收過捐款,之後又話自己一直返工努力搵錢醫個女,下次又話要最大公屋接個女返屋企,再下次又話冇收入希望有裝修公司免費幫手裝修比個女⋯⋯
香港人嘅善心一次一次俾佢利用,當我哋好似傻咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞